Spitalul Militar Sibiu va primi pacienţi cu coronavirus

”Guvernul cautã în permanenţã posibilităţi de extindere a capacităţii de preluare şi tratare a celor care sunt diagnosticaţi cu SARS COV 2''.

Share

Ioana Roșu 0 comentarii

31.10.2020 - 15:59

Spitalul Militar Sibiu va primi pacienţi cu coronavirus, iar autorităţile locale au luat măsuri pentru suplimentarea numărului de paturi la spitalele din judeţ, a anunțat Raluca Turcan.

 ”Începând de joi, împreună cu domnul general Ciuca, Ministrul Apărării, am analizat posibilitatea tratării pacienţilor Covid şi în Spitalul Militar Sibiu. Astãzi, spitalul este pregătit şi vor fi preluaţi pacienţii repartizaţi de către DSP Sibiu. De asemenea, împreună cu preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cimpean, prefectul Mircea Creţu şi şeful DSP Sibiu, Gabriel Budescu, suplimentam numarul de paturi pentru pacienţii COVID la spitalul Agnita, spitalul Medias, spitalul judeţean şi spitalul CFR”, a anunţat, astăzi, Raluca Turcan.

Raluca Turcan a mai spus că se vor achiziţiona aparate de oxigen şi ventilatoare şi va fi repartizat personalul medico-sanitar de care este nevoie.

”Guvernul cautã în permanenţã posibilităţi de extindere a capacităţii de preluare şi tratare a celor care sunt diagnosticaţi cu SARS COV 2: creştem numărul de paturi pe secţii, creştem numărul de paturi la ATI, colaborăm cu medicii de familie pentru evaluarea şi monitorizarea pacienţilor asimptomatici, asigurând un cost de 105 lei pentru fiecare pacient în monitorizare, achiziţionăm teste rapide cu antigen pentru testarea pacienţilor simptomatici din Unităţile de Primiri Urgente, achiziţionăm ventilatoare, aparate de oxigen cu monitoare şi injectomate şi angajãm şi repartizăm medici specialişti, rezidenţi care au susţinut examenul, inclusiv voluntari pentru colaborarea cu DSP- urile”, a mai transmis Turcan.

Şeful DSP Sibiu, Gabriel Budescu, a anunţat, în ultima şedinţă a CSJU Sibiu, că Spitalul Militar de Urgenţă Sibiu este în renovare şi nu tratează pacienţi cu coronavirus, cele 15 paturi de ATI neputând fi utilizate.

Citește totul despre:

#sibiu #pnl #raluca turcan

Comentarii