Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sondaj Eurobarometru: 60% dintre români au o imagine pozitivă despre UE

România se află pe locul 2, la egalitate cu Portugalia, în ceea ce privește imaginea pozitivă față de UE, potrivit unui nou sondaj Eurobarometru publicat luni.

Share

Andreea Andrei 0 comentarii

Actualizat: 05.08.2019 - 16:11

Noul sondaj Eurobarometru arată o creștere puternică a percepției pozitive a cetățenilor față de Uniunea Europeană în toate domeniile – de la economie la starea democrației. Potrivit Reprezentanței Comisiei Europene în România, acestea sunt cele mai bune rezultate de la sondajul Eurobarometru din iunie 2014, realizat înainte de intrarea în funcție a Comisiei Juncker.

Astfel, 60% dintre români au o imagine pozitivă despre Uniunea Europeană, comparativ cu o medie UE de 45. De asemenea, 52% dintre români au încredere în Uniunea Europeană, comparativ cu o medie UE de 44%. 50% dintre români sunt optimiști cu privire la situația pieței muncii, comparativ cu o UE de 44%, potrivit sursei citate. 

Acest ultim sondaj Eurobarometru standard a fost realizat după alegerile europene, între 7 iunie și 1 iulie 2019, în toate cele 28 de state membre ale UE și în cele cinci țări candidate. Printre principalele constatări se numără un sprijin record pentru moneda euro și transformarea schimbărilor climatice în a doua preocupare majoră la nivelul UE, după imigrație.

Comentarii

loading...