Social-democrații l-ar uma cu 44 de mandate de senator și 100 de deputat, însemnând 31%, iar USR PLUS ar obține 15 fotolii de senator și 35 de deputat – 10,8%.
În viitorul Parlament ar mai accede Pro România Social Liberală, cu 12 senatori și 29 de deputați, Pro România și ALDE însumând 8,8%. Partidul fostului președinte Traian Băsescu, PMP, ar avea 9 senatori și 21 de deputați, cu 6,5%. În schimb, UDMR s-ar afla la limita pragului electoral – cu 5,2% și ei ar obține astfel 7 mandate de senator și 17 de deputat. Minoritățile naționale alta decât cea maghiară au rezervate cele 17 fotolii de deputat tradiționale alocate acestui grup.
Simularea a fost realizată de Agenția de Rating Politic, folosindu-se de rezultatele de la alegerile locale din 27 septembrie, pentru consiliile județene și Consiliul General al Municipiului București. Organizația a aplicat un model propriu de estimare a rezultatelor partidelor care au candidat în alianțe în unele județe (ex. PSD+ALDE+ProRomânia, PNL+USR). Scorul ProRomânia+ALDE a fost calculat prin însumarea voturilor celor două partide, ca și cum ar candida un sigur partid. Este de așteptat ca acest scor comun să varieze semnificativ față de alegerile locale, pentru că alianța este foarte recentă.
UDMR nu a candidat și nu a obținut voturi pe 27 septembrie în 24 de județe (nu a fost pe buletinul de vot). Aceste voturi în plus vor modifica alocarea de mandate pentru UDMR la 6 decembrie (exemplu: își vor eficientiza, la redistribuire, mandatele obținute în Harghita, iar PMP va primi la redistribuire mandate în alte județe). În schimb, voturile/mandatele pentru Diaspora sunt doar o estimare virtuală proprie făcută de Agenția de Rating Politic, în baza rezultatelor anterioare de la scrutinuri naționale (Parlament, Parlament European). Aici, numărul absolut de voturi influențează foarte mult rezultatul alocării.