28.2 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăPoliticăSecretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a venit să voteze la...

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a venit să voteze la București

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a cărui funcția îi impune, de obicei, să fie prezent la Bruxelles, a venit în ziua de 9 iunie 2024 să voteze la București.

Liderul adjunct al NATO s-a prezentat pentru a-și exercita dreptul de vot la o secție din incinta Liceului I.L. Caragiale, liceu aflat în Sectorul 1. Dacă un cetățean român se prezintă să voteze la secția de vot unde este arondat (în funcție de domiciliul din cartea de identitate), atunci acel cetățean votează atât pentru alegerile europarlamentare cât și pentru alegerile locale din România.

Cetățenii români care votează la secții din afara României vor vota doar pentru Parlamentul European. De asemenea, cetățenii aflați în România dar în altă localitate decât cea de reședință pot vota doar pentru Parlamentul European. Acesta este motivul pentru care procentul de prezență la vot, pentru alegerile locale din România, este permanent mai mic decât cel pentru alegerile europarlamentare.

Sper ca şi diaspora românească, în număr atât de mare prezentă, să vină şi să voteze pentru europarlamentare”, a declarat Mircea Geoană

Un detaliu important este și acela că Mircea Geoană, în anul 2024, ar intenționa să candideze pentru funcția de președinte al României. Geoană nu a confirmat ferm că va candida pentru funcția supremă în statul român. Se știe însă cu siguranță că mandatul lui Geoană în funcția de secretar general adjunct al NATO va lua sfârșit în anul 2024.

Tot în anul 2024 ia sfârșit și mandatul lui Jens Stoltenberg în funcția de secretar general al NATO. Pentru funcția de secretar general al NATO, unul dintre candidați este Klaus Iohannis, al cărui mandat de președinte al României expiră în anul 2024. Klaus Iohannis a votat și el, în ziua de 9 iunie 2024, tot în București.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă