Marea Neagră, situație militară tensionată, FOTO: Facebook

Se cere convocarea CSAT de către Iohannis pentru Marea Neagră. Ce fost ministru solicită acest lucru

Fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor, îi cere președintelui Klaus Iohannis convocarea Consiliului Suprem de Apărare al Țării (CSAT) pentru discuții și decizii legate de situația tensionată din zona Mării Negre.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

21.04.2021 - 21:22

Fifor spune că România trebuie să fie foarte atentă cum abordează situația din bazinul Mării Negre, din punct de vedere diplomatic și nu numai.

„Suntem doar la o aruncătură de băț de butoiul cu pulbere ar regiunii. Marii lideri ai lumii se arată îngrijorați de ce se întâmplă acolo. Și analizează deja pașii următori. Conducătorii noștri, ca de obicei, au alte priorități”, spune Fifor.

Fostul ministru al Apărării crede că este foarte important să fie monitorizată cu atenție situația din zona Mării Negre, în contextul creșterii tensiunilor dintre Rusia și Ucraina.

„Spațiul aerian din nordul Mării Negre a fost închis, din ordinul lui Vladimir Putin... nu mai zboară nimic în zonă pentru că Rusia face exerciții militare. Peste 100 de mii de soldați ruși au fost desfășurați la granița cu Ucraina. Președintele SUA caracterizează situația drept una tensionată. Liderii Uniunii Europene sunt de aceeași părere. În tot acest timp, Coaliția Pierzătorilor se joacă de-a guvernarea și se ceartă pe împărțirea funcțiilor. Iar președintele nostru doarme în papuci”, spune Fifor, pe pagina sa de Facebook.

Acesta cere convocarea CSAT pentru discuții și decizii în legătură cu situația de la Marea Neagră.

Comentarii