Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UPDATE: Statutul PNL, modificat. Miza, schimbarea lui Bușoi

Biroul executiv al PNL a adoptat modificarea statutului formaţiunii și preşedinţii de filiale judeţene vor putea pot fi demişi cu o majoritate de simplă de voturi. Până acum, demiterea acestora se făcea cu două treimi din voturi.

Share

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

Actualizat: 30.07.2018 - 17:06

UPDATE. Conducerea PNL modifică Statutul formaţiunii, astfel încât să preşedinţii de organizaţii judeţene ale PNL să poată fi demişi cu voturile a 50% plus unu din numărul membrilor Biroului Politic Naţional, au declarat surse din partid pentru News.ro. Potrivit acestora, propunerea de modificare a fost făcută de către Ludovic Orban, care ar dori să-i printre alţii, pe preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, şi pe liderii filialelor de sectoare.

În şedinţa Biroului Executiv de luni, propunerea de modificare a regulamentului în acest sens a fost făcută de Ludovic Orban şi susţinută de prim-vicepreşedintele Raluca Turcan, de primarul oraşului Oradea, Ilie Bolojan, şi de fostul vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor Dan Motreanu.

Modificarea statutului a fost adoptată în BEx cu 26 de voturi “pentru”, cinci „împotrivă” şi trei abţineri.

 
Printre liberalii care s-au opus modificării se numără: actualul lider al PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, preşedintele comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu, preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, şi deputatul Cristian Buican.

De asemenea, aceleaşi surse au precizat pentru News.ro că fostul co-preşedinte al formaţiunii, Vasile Blaga, a fost de acord cu modificarea statutului şi i-a promis lui Orban susţinerea în continuare pentru funcţia de preşedinte.

Potrivit unor surse din parid, propunerea de modificare a statutului a fost adoptată cu 26 de voturi "pentru", cinci voturi "împotrivă" şi trei abţineri.

Modificarea a fost propusa Ludovic Orban şi a fost susţinută puternic de Ilie Bolojan şi Raluca Turcan, în timp ce Cristian Buican, Iulian Dumitrescu, Gigel Ştirbu şi Cristian Buşoi au votat împotrivă.

Potrivit articolului 86 de statutul PNL, care defineşte atribuţiile Biroul Politic Naţional (BPN), se arată că acesta "poate hotărâ demiterea preşedinţilor BPJ şi/sau dizolvarea BPJ, în cazul încălcării grave a hotărârilor sau deciziilor partidului, cu votul a 2/3 din membrii BPN".

Forma adoptată acum de Biroul executiv permite demiterea preşedinţilor de filiale judeţene cu majoritatea simplă de voturi.

În şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL de luni, pe ordinea de zi se află şi modificarea statutului.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...