9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăScandal în USR: ,,Dan Barna vrea să limiteze democrația''

Scandal în USR: ,,Dan Barna vrea să limiteze democrația”

Vișinel Bălan, membru USR Giurgiu, le-a transmis colegilor de partid un mesaj în care le-a comunicat că refuză să gireze cu numele său campania internă pentru președinția USR, „fabricată în aceeași matriță cu cea a PSD-ului“.

„Dragi colegi, refuz să mai fac figurație în spectacolul Să ne alegem președinte!, regizat de Secretariatul General, după scriptul echipei Barna. Refuz să girez cu numele meu o campanie internă pentru președinția USR fabricată în aceeași matriță cu cea a PSD-ului. M-am uitat sâmbătă la Congresul PSD-PCR și am avut în față spectrul a ceea ce ni se pregătește pentru 1-3 septembrie. O campanie cu sfârșit previzibil, cu voturi deja numărate“, a afirmat acesta.

Potrivit lui Vișinel Bălan, Dan Barna vrea să limiteze democrația din interiorul USR „orchestrând campanii de lapidare în spațiul public“ în numele unității de partid, ca pe vremea PCR.

„Nu încerci tu, Dan Barna, să închizi gura contracandidaților orchestrând campanii de lapidare în spațiul public în numele «unității de partid înainte de alegerile prezidențiale», ca pe vremea PCR? Păi, dacă tu, Dan Darna, vrei să limitezi democrația din interiorul USR, de ce am putea avea încredere în tine că vei fi garantul democrației unei țări?“, a mai declarat Bălan.

Acesta susține, printre altele, că „USR este captiv al unui grup de interese, iar Secretariatul General se face responsabil de distrugerea democrației interne în USR“.

 

Cele mai citite

Isărescu: Ne propunem să adâncim şi să extindem colaborarea pe care o avem prin parteneriatul BNR-ASE

Banca Naţională a României îşi propune să adâncească şi să extindă parteneriatul cu Academia de Studii Economice, scopul fiind acela de a construi în...

Parlamentul UE aprobă interzicerea produselor fabricate prin muncă forțată

Parlamentul European a aprobat normele care interzic în UE vânzarea, importul și exportul de bunuri fabricate prin muncă forțată, scrie Reuters. Măsura a fost impusă...

Gabriela Szabo, ambasadoarea ediției din acest an a UVT Liberty Marathon

Campioana olimpică și multipla campioană mondială la atletism Gabriela Szabo, declarată timp de zece ani la rând cea mai bună atletă a României, va...
Ultima oră
Pe aceeași temă