Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rovana Plumb dă detalii din culisele CEX PSD care a produs demisia Vioricăi

Rovana Plumb a declarat miercuri că demisia Vioricăi Dăncilă de la conducerea PSD nu a fost influenţată de nimeni din organizaţie şi că în CEX al partidului au curs „lacrimi de iubire şi lacrimi pentru că s-a muncit enorm de mult și s-a pierdut la acest scor”, scrie Mediafax.

Share

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

Actualizat: 27.11.2019 - 16:40

Despre demisia lui Dăncilă ea a spus că „nu trebuie să o convingă cineva să facă un pas înapoi sau un pas înainte”.

„Sigur că se ascultă multe păreri, dar doamna Dăncilă e un om demn, care, din punct de vedere politic, ştie când să facă un pas înainte sau înapoi. A considerat că trebuie să facă un pas înapoi. Lucru acesta l-a şi făcut”, a declarat Plumb la finalul votului pentru noua Comisie Europeană.

Rovana Plumb a lăudat activitatea Vioricăi Dăncilă, despre care a spus că e un om de echipă. „Mi s-a părut normal faţă de activitatea pe care a desfăşurat-o să revină în fruntea organizaţiei de femei, fapt pentru care eu m-am retras”.

Ea a confirmat că Dăncilă a discutat cu Eugen Teodorovici, iar în urma dialogului el a fost cel care s-a răzgândit.

„Doamna Dăncilă din start a spus că îşi depune mandatul. Domnul Teodorovici... prima manifestare, ca să spun aşa, a fost cea de a nu renunţa. Având şi argumente. Până la urmă, lucrurile au intrat într-un firesc politic. (...) Ca în orice familie politică, după ce se pierd alegerile, fiecare ar trebui să îşi spună cuvântul. A fost un moment tensionat, pe care sper să îl depăşim şi să mergem mai puternici înainte... (Au fost, n.r.) Lacrimi de iubire şi lacrimi pentru faptul că s-a muncit enorm de mult, s-au luat măsuri foarte bune şi, totuşi, s-a pierdut la acest scor”.

Legat de votul Colegiului comisarilor europeni, ea a spus: „Am votat pentru Uniunea Europeană. Regret că, din punct de vedere politic, Guvernul PSD a fost schimbat pentru a da un comisar european din partea familiei politice a Popularilor europeni. Consider că acest lucru nu e firesc, nu e fair din punct de vedere politic, pentru că Guvernul PSD a fost unul care a făcut lucruri foarte bune pentru români şi pentru România”.

Ea a continuat: „Ca să ai o miză să schimbi un Guvern şi să ţii Uniunea Europeană o lună şi aproape jumătate blocată numai pentru a dărâma un Guvern şi a fi propus un cmisar din partea familiei politice a Popularilor europeni nu mi se pare firesc politic”.

Comisia Europeană a fost adoptată miercuri, la Strasbourg. România este reprezentată în Colegiu de Adina Vălean, care preia portofoliul Transporturi.

Comentarii

loading...