5.2 C
București
marți, 5 noiembrie 2024
AcasăPoliticăRomânia și Republica Moldova vor transforma comunitatea de limbă într-o comunitate a...

România și Republica Moldova vor transforma comunitatea de limbă într-o comunitate a marilor proiecte

România și Republica Moldova vor transforma comunitatea de limbă într-o comunitate a marilor proiecte, a declarat premierul Natalia Gavrilița. Ea a făcut această declarație în perspectiva ședinței comune a Guvernelor din România și Republica Moldova. Ședința comună este programată să se desfășoare vineri, 11 februarie 2022, la Chișinău.

„Am promis încă de anul trecut, când am făcut vizita oficială la București, că vom transforma comunitatea de limbă într-o comunitate a marilor proiecte concrete, în beneficiul oamenilor de pe ambele maluri ale Prutului, prin construirea de noi poduri la propriu și la figurat. Ședința comună urmărește intensificarea și dinamizarea dialogului biletaral, orientat către obținerea de beneficii concrete pentru cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului. Ședința este o etapă importantă a foii de parcurs”, a precizat șefa Guvernului Republicii Moldova.

În vederea ședinței comune a celor două Guverne, premierul Nicolae Ciucă se va afla, vineri, la Chișinău. Cu o zi înainte, joi, la București se desfășoară o ședință a Guvernului României. În cadrul acesteia se discută și o serie de documente legate de relația cu Republica Moldova.

România și Republica Moldova vor construi un pod peste râul Prut

Unul dintre documentele care se discută, joi, la București, este Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind „construirea, exploatarea, întreținerea şi repararea podului rutier de frontieră între cele două state, peste râul Prut, între localitățile Ungheni (România) – Ungheni (Republica Moldova)”.

Pe teritoriul României, acest pod se va conecta cu autostrada Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni. După cum se știe, aceasta mai este denumită „Autostrada Unirii”. Pe teritoriul Republicii Moldova, podul se va lega de șoseaua spre capitala țării, Chișinău.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă