6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăReplică pentru Carmen Dan în teleconferinţă: „Doamna ministru, Întorsura nu este la...

Replică pentru Carmen Dan în teleconferinţă: „Doamna ministru, Întorsura nu este la noi, ci la Covasna”

„Şase judeţe din 19 care au terminat parţial evaluările. Şase judeţe au terminat evaluările după inundaţiile de săptămâna trecută şi, sincer, mi se pare mult mai puţin. Ar fi trebuit să profitaţi la maxim de această perioadă de zile fără ploaie pentru a putea finaliza şi pentru a accelera procesul de evaluare. (…) Prioritar e să ştim care este situaţia în zonele unde mai avem probleme de rezolvat de săptămâna trecută, aici mă refer la Covasna şi Bacău, dar şi acolo unde există zone cu risc de inundaţii, precum Braşov, Buzău şi Vrancea”, a spus ministrul Carmen Dan, duminică, la sediul MAI, unde a fost convocat comandamentul de urgenţă, transmite Mediafax.

Ministrul a mai discutat, prin videoconferinţă, cu prefecţii judeţelor vizate de avertizările meteorologice, despre măsurile luate până în prezent pentru a preveni tragediile.

„Aţi verificat şi Întorsura Buzăului?”, îi întreabă ministrul Carmen Dan pe cei din Buzău.

„Doamna ministru, Întorsura nu este la noi, ci la Covasna”, îi răspund aceştia.

„Bine, bine, dar e la graniţa de judeţe, e bine să verificaţi şi voi”, le-a spus Carmen Dan.

Ministrul a mai subliniat că peste 21.000 de pompieri, jandarmi şi poliţişti (care au la dispoziţie 7.489 de mijloace) sunt pregătiți pentru a interveni în zonele afectate de inundaţii. Meteorologii au emis cod portocaliu de ploi pentru 18 judeţe din ţară, valabil de duminică, ora 16:00 până marţi la ora 21:00.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă