16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăRemus Borza, despre cum va vota la moțiune: ,,Să votez, din răzbunare''

Remus Borza, despre cum va vota la moțiune: ,,Să votez, din răzbunare”

„Moțiunea nu va trece. Suntem 465 de parlamentari, ca să treacă trebuie să fie 233 de parlamentari. Nu ai de unde să scoți majoritatea câtă vreme PNL, USR, PMP și UDMR au împreună 183 de voturi. Admitem că cei 17 parlamentari ai minorităților naționale, altele decât cea maghiară, susțin moțiunea, deși băieții aceștia joacă la două capete dintotdeauna. Ei sunt jumate cu puterea, jumate cu Opoziția’”, a declarat Remus Borza.

Supărat pe Viorica Dăncilă

El a spus că nu va vota împotriva Guvernului Dăncilă deși este supărat pe prim-ministrul Viorica Dăncilă pentru faptul că nu l-a anunțat când a ales să îl demită din funcția de consilier.

”Cum voi vota eu? Cum am votat și până acum. Nu sunt un tip ranchiunos. Sigur, m-a deranjat că doamna premier nu mi-a dat măcar un telefon: ‘Băi, ești prost, du-te acasă’ sau ‘Vino, mă, aici, dă și tu o declarație, o explicație, o notă informativă’, deși i-am dat un mesaj sâmbătă sau duminică ‘Aveți răbdare până luni că o să vă trimit transcriptul și înregistrarea.

Luni dimineață, când am intrat în posesia audio a înregistrării și a transcriptului, am dat mai departe, dar hotărârea era deja luată. Nu sunt supărat pe doamna Dăncilă. Am avut o premoniție chiar din emisiunea trecută de aici. Am zis că o să îi mulțumesc pentru onorarea făcută de a fi consilier chiar și pentru câteva zile. M-am gândit că paște o demitere.

M-a deranjat că nu a dat un telefon și nu mi-a cerut un punct de vedere, dar asta nu mă pune în situația să merg acum să votez, din răzbunare, împotriva Guvernului Dăncilă. PSD-ALDE au un vot popular în spate. Au această obligație de a-și duce mandatul mai departe”, a spus Borza.

Cele mai citite

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...
Ultima oră
Pe aceeași temă