10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăReducerea abandonului școlar și promovarea la bac, prioritare pentru Raluca Turcan

Reducerea abandonului școlar și promovarea la bac, prioritare pentru Raluca Turcan

”Alături de Monica Cristina Anisie, Ministrul Educației, și Violeta Alexandru, Ministrul Muncii, am avut o întâlnire cu Fadia Saadah, Director Regional și Vicepreședinte al Grupului de Dezvoltare din cadrul Băncii Mondiale și Tatiana Proskuryakova, manager de țară pentru România și Ungaria. Contăm pe sprijinul Băncii Mondiale pentru programe eficiente și transparente care să țintească domeniile fără de care România nu poate crește: infrastructura, sănătatea, educația”, a transmis vicepremierul Raluca Turcan, pe pagina sa de Facebook.

Vicepremierul a precizat că două dintre obiectivele privind învățământul, discutate cu experții Băncii Mondiale, sunt reducerea abandonului școlar și creșterea ratei de promovare a bacalaureatului.

 „Am discutat cu experții Băncii Mondiale despre unul dintre cele mai importante proiecte comune în derulare, Proiectului privind învățământul secundar (ROSE). Obiectivele sunt reducerea abandonului școlar și creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat. Este cel mai mare contract de finanțare derulat de Banca Mondială, în sectorul educației, valoarea fiind de 200 de milioane de euro”, a subliniat ea.

Turcan a mai spus că sunt proiecte care pot duce la rezolvarea problemelor din domeniul Educației, făcând referire la inițiativele PNL „Școala după Școală” sau „Masa la Școală”.

„Mereu va fi presiune economică, dar există probleme importante care trebuie rezolvate urgent. Educația este unul dintre aceste domenii prioritare unde avem foarte multe de făcut pentru bunăstarea, siguranța și instruirea copiilor noștri. De aceea, inițiative PNL precum Școala după Școală și Masa la Școală în zonele cele mai vulnerabile pot face diferența”, a completat ea.

Cele mai citite

Persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice

Ministerul Muncii anunță că platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și...

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...
Ultima oră
Pe aceeași temă