5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăPoliticăRăzboi total în Pro România. Mihai Tudose îi dă replica lui Victor...

Război total în Pro România. Mihai Tudose îi dă replica lui Victor Ponta

Eurodeputatul Pro România, Mihai Tudose, i-a cerut liderului formațiunii, Victor Ponta, să își dea demisia din partid pentru situația creată luni. Tudose îl acuză pe acesta că își dorește să îi excludă din partid pe cei care nu îi împărtășesc opiniile politice, catalogând acțiunile președintelui Pro România ca fiind inspirate din „școala lui Dragnea”.

Modelul Dragnea în Pro România

Europarlamentarul Pro România, Mihai Tudose, îl acuză pe Victor Ponta că are „școala lui Dragnea” și vrea să-i excludă din partid pe cei care nu sunt de acord cu el. Tudose îi cere lui Ponta să demisioneze de la șefia Pro România pentru situația creată în partid.

„Școala lui Dragnea….Adică: cine nu e de acord cu mine, cine nu face ce spun eu… este exclus din partid, supus oprobriului public, acuzat de trădare, înfierat, desființat etc. Eu am avut o opinie. Un grup de colegi parlamentari au avut și ei o opinie. Care, oroare, nu a corespuns cu ,,părerea” liderului unic și absolut, care numai el are soluții bune”, a scris Tudose, ieri, pe pagina sa de Facebook.

 În apărarea sa, după acuzațiile lui Ponta, Tudose susține că nici el și nici colegii lui nu au încălcat vreo hotărâre a unei structuri statutare de conducere a Pro România, deoarece organele interne ale formațiunii nu au fost nici măcar convocate, singurul „reper absolut” fiind opinia liderului.

Îi cere demisia

Tot Tudose îl reproșează lui Ponta că dorește să dea afară fondatorii partidului, care se află și în pozițiile de conducere ale acestuia, pe același model în care Liviu Dragnea l-a exclus din PSD pe secretarul general, Marian Neacșu (n.r. – Dragnea l-a acuzat la momentul respectiv de negocieri cu Orban).

De asemenea, eurodeputatul i-a răspuns președintelui Pro România, după Ponta a afirmat, luni, că Tudose a plecat din PSD de frica lui Liviu Dragnea. „El a plecat de la partid și de la guvern pe Facebook… și încă nu ne-a spus de frica cui”, a replicat Tudose.

„În condițiile în care toooooate negocierile duse de Victor în ultimul timp (absolut toate fiind făcute fără girul unui for statutar) au eșuat, în condițiile în care ești foarte deranjat că nici cei mai apropiați colegi din conducerea Pro România nu-ți împărtășesc ,,strategiile”…. nu ai vrea tu, Victor, ca în loc să ameninți tu cu excluderi și schimbări de președinți de organizații, de excluderi de membri fondatori și oameni ce au contribuit decisiv la ceea ce e astăzi partidul… nu ai vrea tu, Victor, să-ți dai tu demisia? Ca să nu te mai deranjăm….”, a conchis Mihai Tudose.

După ce Guvernul Orban a fost învestit de majoritatea parlamentară, președintele Pro România, Victor Ponta, a anunțat, la scurt timp, că va da afară din partid parlamentarii care au votat pentru învestirea Cabinetului liberal.

Tot el a mai spus că este dezamagit de oamenii politici din interiorul partidului care au decis să „să lupte împotriva Pro România, a propriilor convingeri și împotriva mea”.

Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin, Emilia Meiroșu, Mircea Banias, Georgian Pop, Damian Florea, Liviu Iona Balint și Mihai Niță sunt cei opt reprezentanți ai Pro România care au votat pentru învestirea Guvernului Orban. De asemenea, europarlamentarul Mihai Tudose și-a exprimat susținerea pentru inițiativa acestora, în contradicție cu cele declarate de președintele Pro România, Victor Ponta.

Cele mai citite

Ciucă și Ciolacu le prezintă filialelor din București candidatul unic. Cel mai probabil este Cîrstoiu. Se așteaptă reacția Gabrielei Firea

Liderii PNL și PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, se întâlnesc, marți dimineață, cu liderii filialelor din București ale ambelor partide, pentru a le...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

ICCJ discută contestația asupra deciziei BEC privind Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) discută, în ziua de 19 martie 2024, contestația asupra deciziei prin care Biroul Electoral Central (BEC) a...
Ultima oră
Pe aceeași temă