Rareș Bogdan spune că Orban va avea un contracandidat puternic la șefia PNL, dar nu va fi el

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, luni, că Ludovic Orban va avea cu siguranţă un contracandidat „foarte puternic" pentru şefia partidului.

Share

Romania libera 0 comentarii

17.05.2021 - 22:48

El i-a menționat pe Florin Cîţu, Emil Boc, Ilie Bolojan, Dan Motreanu şi Robert Sighiartău printre cei care ar putea să se înscrie în cursă.

„Primul lucru într-un Congres, într-o bătălie este să ai o retorică bună, retorica învingătorului. Mai e mult până departe. Îl asigur cu simpatie pe Ludovic Orban că va avea contracandidat şi va avea unul foarte puternic. (...) Eu sunt extrem de puternic, nu foarte puternic, dar eu nu candidez. Eu candidez în echipa câştigătoare. (...) Suntem partid liberal, este normal să existe competiţie, cred că nici Ludovic Orban, nici altcineva nu-şi doreşte să existe un singur candidat, sunt absolut convins că va exista minim un contracandidat, dacă nu chiar doi. Există oameni foarte buni în PNL care vor intra într-o competiţie directă, frumoasă cu Ludovic Orban şi cel mai bun dintre ei va câştiga. Este şi Florin Cîţu o opţiune, şi Emil Boc o opţiune, este şi Ilie Bolojan şi Dan Motreanu, este şi Robert Sighiartău o opţiune, avem mai multe opţiuni. Eu am spus-o ca să nu existe niciun fel de speculaţie - voi intra pe poziţiile doi-trei în echipa câştigătoare", a declarat Bogdan.

El a amintit că, în prezent, 11 filiale ale PNL au conduceri interimare, iar alegerile ar trebui organizate cât mai curând cu putinţă, cu analiza rezultatelor scrutinelor din ultimii ani.

La rândul său, Orban a spus că Consiliul Naţional al PNL se va reuni, în cel mai scurt timp posibil, pentru convocarea Congresului partidului.

El a precizat că în şedinţa Biroului Executiv al PNL s-a discutat despre organizarea Congresului, prilej cu care a reiterat că, atunci când condiţiile epidemiologice vor permite, se va demara procesul de alegeri în interiorul partidului.

El a afirmat că vor fi organizate alegeri în toate filialele PNL înainte de Congres.

Preşedintele PNL a susţinut că, dacă va avea un contracandidat, va face o campanie „corectă". „Oricine vrea să candideze poate să candideze, important este că în PNL există democraţie. Din punctul meu de vedere, dacă voi avea un contracandidat îl asigur de o campanie corectă, pozitivă, spre binele partidului, care să nu vizeze candidatura colegului meu şi care să vizeze proiectul meu pentru PNL şi pentru România în următorii patru ani", a afirmat Ludovic Orban.

El le-ar fi propus liderilor PNL organizarea Congresului în jurul datei de 15 septembrie.

Comentarii