Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

PSD, plângere penală împotriva PNL

Social-democrații au anunţat, marţi, că vor depune o plângere penală împotriva reprezentanţilor PNL care „au dezinformat în mod conştient populația“ cu privire la rectificarea bugetară.

Share

Andreea Andrei 0 comentarii

14.08.2019 - 09:27

„PSD condamnă modul în care PNL dezinformează în mod conştient populaţia cu privire la rectificarea bugetară. Declaraţiile din ultima perioadă ale unor lideri PNL care acuză Guvernul că ar fi «falsificat» datele financiare şi că ar fi «furat 10% din PIB» sunt de o gravitate deosebită şi intră sub incidenţa prevederilor Codului Penal privind comunicarea şi răspândirea în mod conştient de ştiri false care pun în pericol securitatea naţională. Aceste acuzaţii – lipsite de orice acoperire factuală şi formulate în mod iresponsabil de către PNL împotriva Guvernului – pot afecta încrederea investitorilor şi a cetăţenilor în datele financiare oficiale, fapt ce poate genera un impact negativ asupra economiei naţionale şi a climatului social. (...) Prin urmare, PSD anunţă că va face o plângere penală împotriva reprezentanţilor PNL care au formulat şi au răspândit în mod iresponsabil astfel de informaţii, cunoscând caracterul fals al acestora şi efectele negative pe care le pot genera asupra economiei naţionale“, se arată într-un comunicat de presă remis Agerpres de PSD.

De asemenea, PSD neagă acuzația că „aproximativ 10% din PIB s-ar fi furat în ultimii doi ani şi jumătate“ şi că banii ar fi ajuns la PSD şi ALDE.

Ba mai mult, social-democrații susțin că acuzația adusă a fost infirmată de toate rapoartele autorităţilor ce au desfăşurat controale asupra modului în care au fost cheltuiţi banii publici.

„Afirmaţia că acest document ar fi fost «falsificat» de un membru al Guvernului este o minciună, un atac politic absurd, ce nu poate fi probat în niciun fel de către reprezentanţii PNL. De asemenea, acuzaţia că «aproximativ 10% din PIB s-ar fi furat în ultimii doi ani şi jumătate» şi că banii ar fi ajuns la PSD şi ALDE este contrazisă de toate rapoartele autorităţilor ce au desfăşurat controale asupra modului în care au fost cheltuiţi banii publici. PNL dă dovada unui comportament ridicol şi a unei grave inconştienţe privind implicaţiile pe care un astfel de demers le poate avea“, potrivit sursei citate. 

Senatorul PNL Florin Cîțu a acuzat, marți, Ministerul de Finanțe și Comisia de Prognoză că au falsificat datele rectificării bugetare cu două miliarde de lei, informează ziare.com.

„Datele în documentele pentru rectificarea bugetară sunt false! Toți vinovații vor răspunde! Angajații din MFP și cei din CNSP care au măsluit datele rectificării bugetare cu două miliarde lei vor răspunde personal și penal. La fel și cei din Curtea de Conturi care au fost părtași la acest fals în acte și la furtul din banul public.

Legea bugetului de stat a trecut prin Parlament și a fost votată cu venituri de 159 miliarde lei și un deficit de 18,7 miliarde lei după primele șase luni. Documentele care însoțesc rectificarea bugetară au falsificat aceste date. Aceste documente «arată» că:

– veniturile pentru prima jumătate a lui 2019 ar fi trebuit să fie 157,6 miliarde lei (mai mici cu 1,4 miliarde lei față de ce a fost votat în Parlament);
– un deficit de 20,6 miliarde lei (mai mare cu 1,9 miliarde lei față de cel votat în Parlament)“, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Comentarii

loading...