PSD, moțiune simplă: „Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”

Camera Deputaților dezbate o moțiune simplă depusă de parlamentari PSD împotriva lui Nelu Tătaru, ministrul sănătății.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 23.06.2020 - 10:52

„Actualul Guvern a însemnat o lista interminabilă de eşecuri, minciuni şi inactivitate în domenii cheie. După ce fostul ministru al sănătăţii a vrut să “privatizeze” sănătatea, actualul ministrul PNL al sănătăţii se ocupa de “tunuri”, “vânzări de masca fără bon”, numiri controversate ale unor oameni în Consiliile de Administraţie de la Unifarm sau Antibiotice Iaşi, care să se ocupe doar de alte “tunuri”, gen livrarea de etichete pentru medicamente sau măşti la suprapreţ. PNL minte! Ministrul Sănătăţii minte!”, se arată în texul moțiunii, citat de News.ro.

Autorii, 93 de parlamentari PSD, îi atrag atenția ministrului Nelu Tătaru că, cităm: „Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”, și îi cer imperios să treacă la testarea în masă a românilor în încercarea de a stopa extinderea îmbolnăvirilor cu COVID-19. Nelu Tătaru mai este acuzat că minte personalul medical care așteaptă stimulentele dar și plata orelor suplimentare și primirea sporurilor.

„Am început anul 2020 copleşiţi de ameninţarea unui nou virus şi îl vom încheia cel mai probabil sufocaţi de cancer. Inacţiunea dumneavoastră, vorbele mari şi atât, sunt de fapt crime de care dumneavoastră vă faceţi moral responsabil! Vă rog, domnule ministru să răspundeţi Parlamentului şi românilor dacă este adevărat că persoanele numite de dumneavoastră în Consiliile de Administraţie de la Antibiotice Iaşi, Unifarm, DSP, sunt membrii familiei lărgite? Vă rog, domnule ministru, să răspundeţi Parlamentului şi românilor când vă daţi demisia de onoare?”, cer autorii moțiunii simple.

În replică, ministrul Nelu Tătaru nu se teme de moțiunea simplă și o consideră doar un joc politic marca PSD, inadecvat într-o perioadă de pandemie. „Ar trebui să nu grăbim politica peste momentul medical. Aş fi vrut să gândim un pic altfel.”, a comentat ministrul sănătății luni seară, la TVR.

 

Comentarii