PSD își lansează programul de guvernare și îi îndeamnă pe români să „își ia viața înapoi”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că românii trebuie să voteze la alegerile parlamentare din 6 decembrie pentru "a-şi lua viaţa înapoi".

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

10.11.2020 - 19:20

Într-un cadru auster și respectând distanțarea, PSD și-a lansat programul de guvernare pentru următorii patru ani. Liderii PSD s-au lansat în atacuri la adresa actualului guvern pe care l-au acuzat de incompetență, indiferență și corupție.

"Fiecare zi cu PNL la conducere aduce mai multă suferinţă pentru oameni, mai mulţi şomeri, mai puţine locuri de muncă, preţuri mai mari. (...) Am cerut amânarea alegerilor pentru a proteja sănătatea poporului nostru. Din păcate, nimic nu va împiedica PNL să încerce să se agaţe de putere. PSD va face tot ce îi stă în puteri pentru a se asigura că oamenii votează şi că votează în siguranţă. Românii trebuie să voteze ca şi cum sănătatea lor ar depinde de asta, ca şi cum pensia lor ar depinde de asta, ca şi cum slujba lor ar depinde de asta, ca şi cum viitorul lor ar depinde de asta. Românii trebuie să voteze pentru a-şi lua viaţa înapoi", a spus Ciolacu.

La rândul său, vicepreședintele PSD Gabriela Firea a spus că „este periculos să ieși din casă, dar este infinit mai periculos să nu ieși pe 6 decembrie”. „Să ne dotăm cu măști, să ne protejăm, să ne luăm toate măsurile de siguranță și să mergem la vot”, a îndemnat ea, acuzând Guvernul PNL de incompetență și corupție și cerând ca la Palatul Victoria să se instaleze un guvern format din specialiștii PSD.  

Cel care a prezentat programul de guvernare a fost fostul premier și prim-vicepreședinte PSD Sorin Grindeanu. Printre măsurile promise de PSD, sunt incluse creșteri de salarii și pensii, programe educaționale – precum școala până la ora 16, reconfigurarea programelor școlare, măsuri pentru agricultură – o platformă pentru produse proaspte obținute pe program local, locuri de muncă în agricultură sau sreditare avantajoasă pentru creditarea afacerilor.

Comentarii