Ursula von der Leyen (Sursa foto: Twitter)

PSD e incapabil să decidă trimisul în Comisia UE: o lasă pe von der Leyen să aleagă

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, în şedinţa de marţi, ca pe lângă numele lui Dan Nica, să-i fie propus Ursulei von der Leyen şi un nume de femeie pentru funcţia de comisar european din partea României.

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

Actualizat: 01.10.2019 - 18:23

Astfel, după ce a fost votat Dan Nica, s-a luat o pauză. Ulterior, s-a susţinut că ar fi bine să fie înaintat şi un nume de femeie, iar preşedintele ales al Comisiei Europene să aleagă persoana mai potrivită, scriu Știripesurse. Varianta de rezervă este Melania-Gabriela Ciot. Aceasta a fost numită în funcția de secretar de stat pentru afaceri europene, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, la data de 20 septembrie 2017. În perioada mai 2014 – noiembrie 2015 a ocupat funcția de consilier pentru afaceri europene în cadrul cabinetelor miniștrilor pentru Societatea Informațională, Fonduri Europene și Finanțe Publice.

Potrivit prezentării de pe site-ul MAE, melania Ciot este conferențiar universitar doctor la Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, iar în 2015 a obținut abilitarea pentru conducerea de doctorate în domeniul relații internaționale și studii europene.

Comentarii