23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăPrimarul liberal din Suceava a cheltuit pentru un WC public banii unei...

Primarul liberal din Suceava a cheltuit pentru un WC public banii unei garsoniere din Bucureşti

 

SICAP şi bugetul public al Primăriei demonstrează că nimic nu e ieftin în oraş. Acum doi ani, primăria a cumpărat 10 biciclete electrice cu prețul de 586.996 de lei, adică 12.000 de euro pentru o bicicletă, care nu prea are clienţi, zic sursele locale.

Cu 50.000 de euro, prețul mediu al unui apartament în București, primarul Lungu a amenajat o toaletă în bazarul din Suceava.

18.000 de euro a costat site-ul teatrului din Suceava, în condițiile în care site-ul primăriei este vechi și foarte greu de utilizat, instituția nefiind digitalizată.

Primăria Suceava a cheltuit 71.000 lei pe strategia şi brandul oraşului, în vreme ce Spitalul Judeţean era închis din cauza coronavirusului, reclama USR în 24 martie, la începutul pandemiei, conform news.ro

Salvaţioniştii au mai descoperit că primăriile a cumpărat din martie ornamente pentru Crăciunul viitor, trandafiri urcători şi panseluţe.

”Am căutat să vedem ce achiziţii fac autorităţile localeîn această perioadă, când toţi banii ar trebui îndreptaţi către stoparea răspândirii virusului şi salvarea de vieţi. Banii se duc pe trandafiri urcători, panseluţe şi ornamente pentru Crăciunul următor. Primăria din Suceava a cheltuit 71.000 lei pe strategia şi brandul oraşului, în vreme ce spitalul Judeţean din Suceava va fi închis din cauza coronavirusului, după ce 92 de cadre medicale au fost confirmate pozitiv”, a transmis, marţi 23 martie USR.

 Un loc de parcare costă cât o garsonieră în Bucureşti

Un alt proiect major a fost construcția a două parcări subterane cu 162 de locuri, prețul pentru fiecare loc parcare fiind de 33.000 de euro (prețul unei garsoniere decente în București).

Fiecare constuiește ce vrea, unde vrea, dacă primește avizul. Și avizele se dau ușor, spun surse din Primărie.

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă