Mihai Chirica (Foto: Facebook)

Primarul din Iași către premierul de la Chișinău: Ați vorbit urât despre țara care v-a ajutat

Primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, i-a transmis un mesaj șefului Guvernului de la Chișinău, Ion Chicu, în care îi atrage atenția că a vorbit urât despre țara care a ajutat Republica Moldova, adică despre România.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 24.05.2020 - 10:57

"Tot ce a făcut şi va mai face România pentru cetăţenii Basarabiei este pentru că această naţiune este călcată în picioare de proprii ei conducători, este umilită şi sărăcită, vândută la străini şi, mai nou, jignită. Aţi jignit România, românii, limba română, istoria noastră comună, moşii şi strămoşii noştri, pe propria dumneavoastră mamă şi pe copiii care-i aveţi. Aţi vorbit urât în limba română despre ţara care, cu acelaşi grai, a întins o mână de ajutor. Şi nu suntem o ţară bogată, dar din puţinul nostru am dăruit celor care au acelaşi sânge ca noi. Aţi jignit milioane de basarabeni care au şi cetăţenie română, au copii aici la şcoală, au afaceri prospere la noi şi se uită cu mândrie la istoria noastră comună", a menționat primarul de la Iași, Mihai Chirica, într-o scrisoare transmisă, sâmbătă, premierului Ion Chicu.

Mesajul difuzat de primarul Mihai Chirica vine ca răspuns la textul pe care premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, l-a postat pe Facebook, text în care Ion Chicu acuză România că ar fi cea mai coruptă ţară din Europa şi că are, numai în Suceava, jumătate din numărul de pacienți cu coronavirus înregistraţi în toată Republica Moldova.

 

Comentarii