10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăPrimar din Vrancea, cercetat pentru coruperea alegătorilor

Primar din Vrancea, cercetat pentru coruperea alegătorilor

Primarul a sugerat că cei care vor ieşi în număr mare la vot vor primi un loc de casă.

Poliţiştii din Vrancea s-au autosesizat şi au început cercetările în cazul primarului comunei Slobozia Bradului, Iulian Dumitru, după ce într-o filmare în direct pe Facebook el i-a îndemnat pe localnici să voteze duminică un anumit candidat şi a sugerat chiar că cei care vor ieşi în număr mare la vot vor primi un loc de casă.

“Duminică la votare (neinteligibil) care susţineţi primarul, votaţi PSD (neinteligibil). Din respect pentru mine ieşiţi la vot şi votaţi PSD ca să demonstrăm tuturor că Slobozia Bradului votează cu inima. La votare duminică, cu toţi ai tăi, 25 să iasă la vot. Te rog frumos, da? Uite, unul din locurile astea va fi al tău, da?”, a fost mesajul transmis în direct pe contul de Facebook al primarului din Slobozia Bradului.

Poliţia a deschis deja un dosar penal, în care se fac cercetări cu privire la comiterea unei infracţiuni la legea electorală.

“Politistii IPJ Vrancea s-au autosesizat pentru coruperea alegătorilor, în acest dosar penal fiind cercetat reprezentantul unui partid politic”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Cătălina Murariu.

Primarul recunoaşte că a îndemnat lumea să iasă la vot şi să voteze candidatul partidului din care face parte, însă spune că nu a condiţionat votul în niciun fel.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă