25.8 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăPoliticăPreședintele Iohannis se întâlnește cu ambasadorii țărilor UE

Președintele Iohannis se întâlnește cu ambasadorii țărilor UE

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește, în ziua de 6 iunie 2024, cu ambasadorii acreditați în România din partea țărilor membre ale UE.

Potrivit unui anunț transmis de Președinția României, întâlnirea se desfășoară, începând cu ora 14, la reședința Ambasadorului Regatului Belgiei la București.

Președinția României nu precizează agenda discuțiilor din cadrul acestei întâlniri. Este însă probabil o întâlnire legată de finalizarea mandatului Belgiei la Președinția Consiliului UE. Președinția Consiliului UE se exercită prin rotație timp de șase luni iar Belgia a deținut acest mandat în primul semestru al anului 2024.

Pe de altă parte, întâlnirea președintelui României cu ambasadorii țărilor UE se desfășoară cu doar câteva zile înaintea alegerilor din 9 iunie 2024, pentru viitorii membri ai Parlamentului European, deci aproape cu siguranță se va discuta și acest subiect.

În decembrie 2023, președintele Iohannis participase la o reuniune similară, organizată de ambasadorul Spaniei, cu prilejul finalizării mandatului Spaniei la Președinția Consiliului UE. România a exercitat Președinția Consiliului UE în primul semestru al anului 2019.

În semestrul al doilea al anului 2024, Președinția Consiliului UE va fi deținută de Ungaria.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Suedia, acord de apărare cu SUA

Parlamentul suedez a aprobat, cu o largă majoritate, un acord de apărare cu Statele Unite, care, potrivit oponenţilor săi, deschide calea pentru desfăşurarea de...

Liderii Coaliției PSD-PNL bat azi în cuie calendarul alegerilor din toamnă

Liderii coaliției PSD-PNL decid astăzi dacă alegerile prezidențiale se țin în septembrie sau în decembrie. În urmă cu mai multe luni, liberalii au fost de...

Caniculă, în toată țara. HARTA

Meteorologii anunţă caniculă în întreaga ţară, pe parcursul zilei de astăzi, în Capitală şi 16 judeţe fiind cod portocaliu. Maximele se vor situa între...
Ultima oră
Pe aceeași temă