Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Președintele Iohannis pleacă în Japonia la întronarea împăratului Naruhito

Președintele Klaus Iohannis se va afla, luni și marți, într-o vizită în Japonia, a anunțat, duminică, Administrația Prezidențială.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 20.10.2019 - 20:39

"În perioada 21-22 octombrie a.c., Președintele României, domnul Klaus Iohannis, se va afla la Tokyo, Japonia, cu ocazia participării la ceremonia de întronare a Majestății Sale Împăratul Naruhito al Japoniei", a anunțat, duminică, un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Împăratul Naruhito este al 126-lea monarh nipon într-o linie dinastică neîntreruptă. El și-a preluat prerogativele imperiale la data de 1 mai 2019, ulterior deciziei de a abdica asumate de către Majestatea Sa Akihito, Împăratul Emerit al Japoniei.

Ceremonia de întronare la care va asista și președintele Iohannis va reprezenta transferul oficial al statului nipon către perioada domniei Împăratului Naruhito, intitulată Era Reiwa („de aleasă armonie”), care succede Erei Heisei (1989-2019), asociată perioadei de domnie a Împăratului Emerit, Majestatea Sa Akihito.

"În marja participării la acest eveniment, Președintele României va avea o serie de întrevederi bilaterale, detalii despre acestea urmând să fie comunicate ulterior", precizează comunicatul Administrației Prezidențiale.

Comentarii