Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Presa intenațională, îngrijorată de protocoalele DNA, în vederea președinției UE

Presa internațională și-a manifestat îngrijorarea față de implicarea serviciilor secrete în politica României, ce ar putea afecta activitatea țării noastre la președinția UE.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 02.12.2018 - 16:45

NewEurope scrie că “Protocoalele secrete ale României aruncă o umbră adâncă asupra viitoarei sale președinții europene”.

Jurnaliștii europeni amenitesc despre îngrijorările că țara noastră nu este pregătită să preia, la 1 ianuarie, președinția UE. De asemenea este reamintit raportul MCV nefavorabil, ce invocă probleme ale sistemului de justiție din România.

NewEurope precizează însă că, în ciuda unei aparente eficientizări a Direcției Naționale Anticorupție, care înregistra un număr record de dosare împotriva politicienilor, suspiciuni aplanează asupra instituției după discuțiile apărute în spațiul public autohton, legate de protocoale secrete încheiate cu SRI.

"În acest context, noi entități politice ies la rampă. Printre ele, Platforma România 3.0, o nouă mișcare politică în România, care se chinuie să atace protocoalele și rezultatele practicilor abuzive ale noii Securități – cu o viziune critică atât a sistemului din România cât și a modului în care aceste probleme sunt recepționate de Bruxelles și UE", mai scrie NewEurope.

Jurnaliștii europeni se întreabă și “ce citește” Comisia Europeană, dacă, în elaborarea MCV, nu ia în considerare și situația protocoalelor secrete ale DNA și dosarele pe linie politică.

Vezi aici articolul NewEurope.

Comentarii