Opera din Timișoara

Premierul Ungariei la comemorarea Revoluției de la Timișoara, alături de Tokes Laszlo

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a fost prezent, la Timișoara, la acțiunile dedicate împlinirii a 30 de ani de la declanșarea Revoluției Române.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 15.12.2019 - 15:03

"Patru decenii şi jumătate de comunism nu rămân fără efecte. Nu există schimbare politică care să schimbe, într-o zi, un câmp de mătrăgună într-o livadă înflorită. Noi aprindem lumina, încă o dată, în oraşul care a dat pentru prima dată lumina Europei. La mulţi ani, Timişoara!", a spus premierul Viktor Orban în discursul pe care l-a rostit, sâmbătă seară, la Timișoara.

Premierul Ungariei s-a aflat la Timișoara pentru a asista la un spectacol denumit "Libertate 89", organizat de Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT).

Viktor Orban a mai subliniat că fiecare revoluție din fostele țări comuniste "a bătut câte un cui" în sicriul comunismului și a amintit, în acest context, și despre revoluția eșuată din Ungaria, din anul 1956.

"În anul 1956, românii au fost cei care au sprijinit mişcările populaţiei din Ungaria care s-a revoltat împotriva sistemului comunist", a spus Viktor Orban.

Premierul Ungariei a mai subliniat că țara lui trebuie să coopereze cu România, astfel încât "împreună cu românii să construim o nouă Europă Centrală".

Alături de Viktor Orban, la Timișoara s-au aflat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, precum și episcopul Tokes Laszlo.

Comentarii