7.4 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăPNL vrea să depună moțiune de cenzură împotriva Guvernului

PNL vrea să depună moțiune de cenzură împotriva Guvernului

Potrivit lui Orban, Partidul Național Liberal este pregătit să-și asume răspunderea guvernării.

“PNL este pregătit în orice moment să-şi asume răspunderea guvernării. Avem soluţii, avem oameni de calitate, vrem să readucem normalitatea, competenţa şi meritocraţia în funcţionarea instituţiilor publice şi în orice moment România are nevoie de noi, PNL este pregătit să-şi asume răspunderea guvernării. (…) Cu siguranţă vom depune moţiune de cenzură în sesiunea parlamentară septembrie-decembrie. Am folosit acest instrument democratic, constituţional, care este singurul instrument pe care îl are la dispoziţie Opoziţia pentru a da jos Guvernul “, a declarat Ludovic Orban cu ocazia lansării campaniei de strângere de semnături pentru candidatura la prezidenţiale a preşedintelui Klaus Iohannis, citat de Agerpres.

În ceea ce privește componența viitoarelor alianțe politice, liderul liberal nu a oferit detalii în acest sens, însă a subliniat că PNL va construi o majoritate parlamentară.

“Vom construi o majoritate parlamentară. Obiectivul nostru este să punem punct cât mai repede posibil acestei guvernări dezastruoase pentru România, care în fiecare zi provoacă efecte nocive atât pentru fiecare român care trăieşte în România şi nu face altceva decât să pună pe umerii generaţiilor care vor veni noi datorii şi noi obligaţii. (…) Cu orice formaţiune politică sau orice parlamentar care aderă la viziunea preşedintelui Iohannis, la valorile principiilor fundamentale ale democraţiei de tip liberal de la nivel euroatlantic şi a celor care într-adevăr vor un proces de construcţie a României, un proces de readucere a normalităţii, un proces în care resursele să fie folosite pentru a investi în oameni, în educaţie, în sănătate, în infrastructură, în tot ceea ce este necesar pentru ca românii să poată să aibă o calitate a vieţii în ţara lor”, a spus Ludovic Orban. 

Iohannis, în Piața Universității

Șeful statului a fost prezent, sâmbătă, în Piaţa Universităţii, la campania de strângere de semnături pentru susţinerea candidaturii sale pentru un nou mandat de președinte al României.

“Am început împreună cu PNL campania de strângere de semnături. Foarte multă lume şi sunt bucuros că începem cu dreptul această acţiune. Sper să vină cât mai mulţi români şi să semneze pentru candidatura mea. Am nevoie de acest semnal din partea românilor, vreau să continuăm împreună. Este important în acest moment să subliniez ‘împreună’, fiindcă împreună trebuie să reconfigurăm statul român. PSD a dus România aproape de eşec. Este clar: aşa nu se mai poate, trebuie să reconstruim aproape tot. Suntem dispuşi, sunt dispus, ştiu cum trebuie să facem şi sunt convins că după alegerile parlamentare, fie la termen sau poate chiar anticipate, voi coagula o echipă puternică din PNL, din alte partide de Opoziţie, cu care să începem să facem România normală, să facem România bine”, a afirmat Iohannis, conform sursei citate.

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă