15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăPNL, Pro România și USR PLUS cer capul lui Arsene

PNL, Pro România și USR PLUS cer capul lui Arsene

Pesedistul chemase partidele la consultări pentru a discuta despre numirea unei noi conduceri a Spitalului Județean Piatra Neamț, în urma tragediei de sâmbătă când într-un incendiu au murit zece oameni.

Reprezentanții partidelor l-au acuzat însă pe Arsene că a „călcat pe cadavre” și au refuzat să ia parte la orice discuție cu acesta.

“Domnule Arsene, aţi călcat, literalmente, pe cadavre. (…) Domnule Arsene, dumneavoastră nu mai reprezentaţi pe nimeni în acest judeţ. (…) Trebuie să plecaţi astăzi din fruntea acestui judeţ de care v-aţi bătut joc cu preţul a zece vieţi omeneşti”, se arată într-un comunicat al PNL Neamţ.

Liberalii au cerut și să se pună la dispoziţia presei documentaţia pentru toate achiziţiile făcute de SJU Neamţ şi Consiliul Judeţean pentru spital, din 2017 şi până în prezent.

La rândul său, coordonatorul filialei Neamţ a Pro România, Liviu Harbuz, susține că “printr-o strategie de imagine arogantă şi ipocrită, Ionel Arsene pune din nou pe masa negocierilor politice vieţile oamenilor, demonstrând încă o dată că este interesat doar de competiţia electorală, de conservarea avantajelor funcţiei pe care o ocupă”. Nici Pro România nu a participat la negocieri și a cerut organizarea unui concurs corect la conducerea Spitalului Județean. Coordonatorul Pro România – filiala Neamţ a adăugat că este deschis la dialog public, nu în spatele uşilor închise, la care să participe şi reprezentanţii angajaţilor SJU Piatra-Neamţ.

Ionel Arsene nu mai are legitimitate în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ şi ar trebui să demisioneze, a cerut, și preşedintele USR PLUS Neamţ, deputatul Iulian Bulai. El a spus că este necesar un concurs pentru ocuparea postului de director de spital. „Politizând în continuare o tragedie, fără legitimitate, PSD invită la negocieri. Mai mult, ‘invită la unitate’ şi ‘se adresează oamenilor’. Ionel Arsene este omul care a numit un management dezastruos la spital în ultimii 4 ani. Unde erau unitatea şi umanitatea când au fost numiţi politic 8 manageri interimari într-un an?”, a mai spus Iulian Bulai.

 

 

 

Cele mai citite

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Rusia susține că va avea “ținte legitime” în Polonia, dacă această țară va găzdui arme nucleare americane

"Instalațiile relevante" din Polonia vor deveni "ținte legitime" pentru Rusia, dacă această țară va primi pe teritoriul ei arme nucleare ale Statelor Unite. Acest avertisment...

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă