16.6 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăPoliticăPNL nu mai continuă coaliția cu PSD, dar rămâne la guvernare

PNL nu mai continuă coaliția cu PSD, dar rămâne la guvernare

Nicolae Ciucă anunță într-un clip publicat pe Facebook că se oprește continuarea coaliției de guvernare cu PSD. Cu toate acestea, PNL nu va părăsi cu guvernarea „doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor pe care le pot realiza pentru a câștiga alegerile”, transmite B1Tv.

În exclusivitate pentru B1 TV, Nicolae Ciucă a spus luni seara că s-a încheiat dialogul politic cu PSD și a explicat ce înseamnă această „pauză operativă”.

Nicolae Ciucă anunță oprirea coaliției de guvernare

Nicolae Ciucă a mai precizat în clipul video de pe Facebook că decizia CCR privind eliminarea din cursa prezidențială a Dianei Șoșoacă indică dorința PSD de a acapara toată puterea. Nicolae Ciucă a mai spus că PSD „are în ADN-ul său abuzul de putere și comportamentul de partid-stat”.

„Dragi români, încă o dată, nu comentez decizia CCR, dar consecințele ultimei decizii pun un mare semn de întrebare privind democrația din România. Pentru prima dată în istoria României o majoritate de cinci judecători din care patru numiți de PSD a decis că cineva nu poate candida. Practic, a fost eliminat la masa verde un adversar politic. Acest lucru mă preocupă pe mine și cred că pe orice cetățean care vrea ca România să rămână un stat democratic. Nu mă preocupă dacă PSD se bucură de eliminarea unui competitor politic, ci că ar putea face lucruri de neimaginat pentru că PSD are în ADN-ul său abuzul de putere și comportamentul de partid-stat”.

Ciucă atacă dur PSD: în final subordonează politic tot statul român

„Astăzi elimină un candidat, mâine altul, poimâine închid instituții de presă, iar în final subordonează politic tot statul român. Mă voi asigura că acest lucru nu se va întâmpla și România nu va intra total pe mâna PSD. Este o datorie de onoare și credință față de țara noastră. Coaliția de guvernare cu PSD se oprește aici. Rămânem în executiv doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor pe care le pot realiza pentru a câștiga alegerile”.

Pe de altă parte, Nicolae Ciucă a spus că ar fi iresponsabil ca PNL să părăsească guvernarea:

„Sigur că PSD și-ar dori să guverneze singur în următoarea perioadă pentru a reintroduce cota progresivă, pentru a subordona justiția și instituțiile statului, pentru a direcționa resursele financiare ale bugetului în acțiuni populiste și către lientela de partid. Acest lucru nu se va întâmpla. Ar fi complet iresponsabil din partea noastră să părăsim terenul de luptă și să îi lăsăm să înainteze pe direcția pe care au luat-o”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Victorie la limită pentru FCSB cu Gloria Buzău! Gigi Becali: „M-a enervat chestiunea asta!”

FCSB a obținut o victorie cu emoții pe teren propriu împotriva Gloriei Buzău, scor 3-2, în etapa a 12-a din Superligă, într-un meci marcat...

Tânără în vârstă de 26 de ani găsită decedată în propria locuință

O tânără de 26 de ani a fost găsită spânzurată într-o locuinţă din Târgovişte. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru de cercetare...

Erik Ten Hag, sub presiune! Manchester United continuă seria dezastruoasă în Premier League

Seria de meciuri fără victorie a lui Manchester United sub conducerea lui Erik Ten Hag continuă, echipa a acumulat doar 8 puncte după 7...
Ultima oră
Pe aceeași temă