15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăVIDEO PNL cere dezbaterea în regim de urgență a eliminării pensiilor speciale

VIDEO PNL cere dezbaterea în regim de urgență a eliminării pensiilor speciale

Roman a criticat gestul făcut de liderii PSD Marcel Ciolacu și Alfred Simonis care au anunțat că își dau demisia din Camera Deputaților pentru a nu încasa pensii speciale, arătând că acesta este demagogic.

Liberalul a explicat că există doar trei moduri în care se poate renunța la pensia specială și acelea sunt – condamnarea penală primită de ales, declarația de renunțare făcută de parlamentar și abrogarea prin lege.

”Din punctul de vedere al PNL, singura soluție pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor o reprezintă abrogarea capitolului XI din statutul senatorilor și deputaților. Azi am depus o solicitare de convocare a Birourilor Permanente Reunite la ora 10:00, așteptăm să trimită la comisia de statut proiectul PNL, care e blocat din luna iunie, pentru a fi dezbătut și votat azi în plen. PNL a depus inițiativa în luna mai. Tot azi solicităm tuturor partidelor să susțină solicitarea PNL și să dăm un vot în comisie și în plen pentru abrogarea acestor indemnizații pentru limita de vârstă”, a declarat Florin Roman.

El a susținut că, în cazul această inițiativă nu va fi votată, angajamentul PNL este ca în prima zi de lucru a noului Parlament prima lege pe care o va abroga va fi cea referitoare la pensiile speciale ale parlamentarilor.

Întrebat de ce nu elimină guvernul Orban prin ordonanță de urgență pensiile speciale ale parlamentarilor, Florin Roman a spus că un astfel de act normativ ar putea fi atacat la Curtea Constituțională de Avocatul Poporului, Renate Weber.

Roman a mai spus că nu este convins că gestul demisiei din Parlament duce automat la eliminarea pensiei speciale pentru acel parlamentar. În acest caz, liberalul a declarat că și-ar da și el demisia „în secunda asta”.

Citește și: Ludovic Orban: Demisia pentru a nu primi pensie specială este „o minciună sfruntată” 

Ciolacu și Simonis demisionează din Parlament și renunță la pensiile speciale

Cele mai citite

Vântul puternic a suspendat manevrele în porturile de la Marea Neagră

Vântul puternic suspendă, sâmbătă, manevrele în porturile de la Marea Neagră, potrivit jurnalul.ro. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că au fost...

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Bulgaria: Captură de heroină de aproape 8,5 milioane euro într-un camion ce venea din Iran către Europa de Vest

Heroina era ascunsă în 618 pachete în interiorul celor 156 de saltele de dormit declarate oficial şi transportate în camion. Oficialii au evaluat captura...
Ultima oră
Pe aceeași temă