4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăPNL cere demisia primarului Mihai Chirica: ,,Avere dobîndită ilicit''

PNL cere demisia primarului Mihai Chirica: ,,Avere dobîndită ilicit”

Declaraţia deputatului liberal vine în urma ultimelor dezvăluiri şi anchete jurnalistice referitoare la averea familiei edilului municipiului Iaşi.

,,Ultimele dezvăluiri şi anchete jurnalistice care devolează imensa avere a primarului Chirica, funcţionar public în Primăria Iaşi toată viaţa lui, avere dobîndită ilicit, reprezintă un motiv temeinic pentru ca forţele cu adevărat reformiste din oraş, care îşi doresc o administraţie locală cu oameni integri, oneşti şi dedicaţi binelui public să stea la aceeaşi masă pentru a reuşi, într-un mod democratic, să înlăturăm această conducere coruptă de la Primăria Iaşi (…) Într-o lume normală, primarul Chirica trebuia să îşi dea demisia de onoare. Ştim cu toţii că îi lipseşte această onoare. Ce om cu onoare ar da pe nimic patrimoniul oraşului unor apropiaţi, doar ca sa se căpătuiască el şi familia lui, dar atunci cînd mamele din Iaşi, disperate, îi solicită construirea de creşe publice, să le răspundă că nu a identificat terenuri?

De 3 ani vorbesc despre corupţia endemică şi incompetenţa crasă a celor care conduc Iaşul, în frunte cu primarul Chirica. De 3 ani mă lupt pentru a apăra interesele ieşenilor în faţa unei administraţii locale abuzive, clientelare şi arogante. De 3 ani vorbesc despre şansele ratate ale oraşului nostru, de potenţialul enorm al comunităţii noastre îngropat sub mormanul de cuvinte, propagandă şi minciuni vânturate în spaţiul public de către PSD-ALDE-Chirica”, a declarat Marius Bodea, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit acestuia, într-o lume normală, primarul Chirica trebuia să îşi dea demisia de onoare: ,,Ce om cu onoare ar da pe nimic patrimoniul oraşului unor apropiaţi, doar ca sa se căpătuiască el şi familia lui, dar atunci cînd mamele din Iaşi, disperate, îi solicită construirea de creşe publice, să le răspundă că nu a identificat terenuri?”

De asemenea, el a facut o invitaţie la dialog către societatea civilă din municipiu şi formaţiunile politice de opoziţie în vederea iniţierii unui referendum local şi organizarea de alegeri anticipate.

Proprietar la doar 11 luni

Fiul primarului Mihai Chirica a devenit, la doar 11 luni, proprietar al unui teren şi al unei case în centrul oraşului. Afacerea a fost dezvăluită de către publicaţia Reporteris.ro, iar achiziţia a fost făcută în numele fiului edilului când acesta avea doar 11 luni (august 2018), scrie ziaruldeiasi.ro.

„Achiziţia terenului despre care se face vorbire s-a făcut respectându-se toate prevederile legii, întregul proces fiind înregistrat notarial şi fiscal. Proprietarul terenului este fiul meu, Ştefan, iar mama mea nu are alt rol decât cel de tutore, copilul fiind minor“, a spus Chirica într-o declaraţie de presă.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă