Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

PMP propune ca Avocatul Poporului să nu mai fie numit, ci ales de cetățeni

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a prezentat, joi, propunerile din programul politic al partidului său, una dintre ele referindu-se la desemnarea Avocatului Poporului.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

19.11.2020 - 19:18

Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, joi, că în momentul la care se va discuta despre modificarea Constituţiei României, PMP va propune ca Avocatul Poporului să fie ales la fel ca preşedintele României, de cetăţeni, în baza unor alegeri libere şi corecte.

Programul politic al PMP a fost prezentat, joi, în perspectiva alegerilor parlamentare din decembrie 2020.

Pe lângă ideea alegerii Avocatului Poporului, în acest program mai figurează un audit al întregului sistem de sănătate, construirea a 1.000 de creşe şi grădiniţe, aprobarea prin referendum a unor împrumuturi mai mari de 5 la sută din bugetul comunităţii, înfiinţarea a două ministere noi - unul pentru inovare, digitalizare şi inteligenţă artificială şi unul pentru relaţia cu Republica Moldova, precum și alocarea a 5 la sută din PIB pentru cultură.

Comentarii