PMP: Dăncilă să nu vândă limba română pe un pumn de voturi UDMR-iste

Partidul Mişcarea Populară îi solicită Premierului Viorica Dăncilă să nu modifice din nou în Guvern Codul Administrativ în conformitate cu cererile UDMR, despre care afirmă că ar transforma, practic, maghiara în a doua limbă oficială a României.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.07.2019 - 14:58

„Doamnă Premier Dăncilă, sper să nu vă fi copleşit Kelemen Hunor cu efuziunile sale etnocentriste, separatiste, şi să mai inventaţi vreo ordonanţă de urgenţă autonomă pentru hatârul UDMR. Ar fi păcat să cădeţi în aceeaşi plasă a păianjenului UDMR, în care s-a pierdut definitiv şi predecesorul dumneavoastră preşedinte al PSD, auto-declarat mare patriot român”, a declarat preşedintele executiv al PMP, deputatul Marius Paşcan după apariţia informaţiilor conform cărora Codul administrativ ar urma să fie rediscutat miercuri în Guvern, pentru a include prevederi referitoare utilizarea limbilor minorităţilor naţionale în administraţia locală.

În opinia PMP, modificarea Codului Administrativ din nou, înainte de publicarea variantei de săptămâna trecută în Monitorul Oficial, nu este numai neconstituţională, ci şi ilegală.

”Ar fi un grotesc şi vizibil abuz în serviciu în folosul UDMR. Viorica Vasilica Dăncilă ar trebui să-şi aducă aminte de maxima sa de înţelepciune din 2018, când declara candid că „orice om îi este teamă de o plângere penală””, arată PMP.

Conform PMP, prin negocierile purtate, zilele acestea, cu premierul Dăncilă, UDMR ”îşi dă arama pe faţă: nu este partid de Opoziţie, face activ parte din majoritatea parlamentară actuală”.

”Genul acesta de şantaj pe faţă, exercitat de aceşti PSD-işti vopsiţi în verde şi vorbitori de maghiară trebuie să înceteze. Prea mult timp guvernele PSD au făcut concesii majore unor exaltaţi care subminează, prin atitudinea lor, Constituţia României. În cazul în care Viorica Dăncilă va nesocoti obligaţiile legale şi morale care îi revin din postura de prim-ministru, PMP va solicita doamnei Renate Weber, proaspăt Avocat al Poporului, să conteste la CCR noul Cod Administrativ”, avertizează PMP.

Comentarii