11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăPMP: Dăncilă să nu vândă limba română pe un pumn de voturi...

PMP: Dăncilă să nu vândă limba română pe un pumn de voturi UDMR-iste

„Doamnă Premier Dăncilă, sper să nu vă fi copleşit Kelemen Hunor cu efuziunile sale etnocentriste, separatiste, şi să mai inventaţi vreo ordonanţă de urgenţă autonomă pentru hatârul UDMR. Ar fi păcat să cădeţi în aceeaşi plasă a păianjenului UDMR, în care s-a pierdut definitiv şi predecesorul dumneavoastră preşedinte al PSD, auto-declarat mare patriot român”, a declarat preşedintele executiv al PMP, deputatul Marius Paşcan după apariţia informaţiilor conform cărora Codul administrativ ar urma să fie rediscutat miercuri în Guvern, pentru a include prevederi referitoare utilizarea limbilor minorităţilor naţionale în administraţia locală.

În opinia PMP, modificarea Codului Administrativ din nou, înainte de publicarea variantei de săptămâna trecută în Monitorul Oficial, nu este numai neconstituţională, ci şi ilegală.

”Ar fi un grotesc şi vizibil abuz în serviciu în folosul UDMR. Viorica Vasilica Dăncilă ar trebui să-şi aducă aminte de maxima sa de înţelepciune din 2018, când declara candid că „orice om îi este teamă de o plângere penală””, arată PMP.

Conform PMP, prin negocierile purtate, zilele acestea, cu premierul Dăncilă, UDMR ”îşi dă arama pe faţă: nu este partid de Opoziţie, face activ parte din majoritatea parlamentară actuală”.

”Genul acesta de şantaj pe faţă, exercitat de aceşti PSD-işti vopsiţi în verde şi vorbitori de maghiară trebuie să înceteze. Prea mult timp guvernele PSD au făcut concesii majore unor exaltaţi care subminează, prin atitudinea lor, Constituţia României. În cazul în care Viorica Dăncilă va nesocoti obligaţiile legale şi morale care îi revin din postura de prim-ministru, PMP va solicita doamnei Renate Weber, proaspăt Avocat al Poporului, să conteste la CCR noul Cod Administrativ”, avertizează PMP.

Cele mai citite

La un pas de istorie! Thailanda, tot mai aproape de legalizare căsătoriilor între persoane de același sex

Parlamentul thailandez a aprobat miercuri, cu o majoritate covârșitoare, un proiect de lege privind legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex, un pas istoric,...

Zgonea (ANCOM): Sectorul de poştă şi curierat ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro

Sectorul de poştă şi curierat este în plină dezvoltare şi ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro în...

Tinerii nu mai aleg armata. Perioada de înscriere a fost prelungită anul acesta cu două săptămâni în colegiile militare

Colegiile militare din țară duc lipsă de "viitor". Mai exact, se pare că majoritatea tinerilor nu-și mai doresc să îmbrace uniforma militară. În ultimii...
Ultima oră
Pe aceeași temă