Plenul Camerei Deputaților dezbate propunerile de modificare a legilor Justiției

Plenul Camerei Deputaţilor a început, miercuri după amiază, dezbaterile privind modificările propuse la Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, informează Mediafax.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 13.12.2017 - 15:36

PNL a solicitat, în debutul dezbaterilor, retrimiterea Raportului la Comisia specială pentru legile justiţiei, acuzând existenţa unor neconcordanţe în ceea ce priveşte amendamentele.

Supusă votului, propunerea a fost respinsă de plen, respectiv de majoritatea PSD-ALDE.

Anterior, PSD şi ALDE, la care s-a ralit UDMR, au impus modificarea Regulamentului Camerei, care limitează dezbaterile în ceea ce priveşte amendamentele, modificarea fiind publicată într-o oră în Monitorul Oficial, ea intrând astfel în vigoare.

Astfel, în acest moment, plenul Camerei se desfăşoară după Regulamentul modificat în cursul dimineaţii.

Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri figurează şi dezbaterile la cealaltă lege privind Justiţia, respectiv modificările propuse la Legea 317/2004 privind CSM.

Marton Arpad: Modificările întăresc independenţa Justiţiei

Deputatul UDMR Marton Arpad a susţinut, miercuri, la dezbaterile generale privind propunerile de modificare a Legii 304/2004 privind organziarea judiciară, că soluţiile din amendamentele admise întăresc, de fapt, independenţa Justiţiei.

„Majoritatea amendamentelor admise în comisie vin din partea CSM, UNJR, AMR. Puteţi verifica că aceste amendamente provind de aici”, a spus Marton Arpad.

El a arătat că prin amendamentele admise s-a introdus un lucru foarte important, respectiv egalitatea de arme între apărare şi acuzare care se reflectă şi în configuraţia sălii de judecată în faptul că procurorul nu va mai fi deasupra avocatului.

Comentarii