Foto: Inquam Photos

Petre Roman, fost prim-ministru, este pe lista de consilieri propusă de Gabriela Firea

Gabriela Firea a anunțat, luni, că fostul premier Petre Roman este pe lista de consilieri generali propuși la alegerile locale din 27 septembrie 2020.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.10.2020 - 19:29

"Nu se mai pune problema să stau deoparte", a anunțat fostul premier Petre Roman, în momentul anunțării candidaturii sale, pe lista PSD, la o funcție de consilier general.

De asemenea, pe aceeași listă de candidați PSD se mai află și foștii fotbaliști Anghel Iordănescu și Cornel Dinu, fostul președinte al LPF Dumitru Dragomir, precum și realizatoarea TV Monica Davidescu.

Petre Roman a fost prim-ministru din 22 decembrie 1989 până în septembrie 1991, când a fost înlăturat de una dintre mineriade.

Cea mai controversată perioadă din trecutul lui Petre Roman este rolul avut în reprimarea demonstrației din Piața Universității, din zilele de 13 - 15 iunie 1990.â

Ulterior, Petre Roman a devenit președinte al Partidului Democrat (PD), rezultat din fostul FSN, până la momentul în care conducerea PD a fost preluată de Traian Băsescu - acesta fiind perceput, la acel moment, drept un adversar al lui Petre Roman.

Comentarii