Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Pavel Filip: Relaţia dintre Republica Moldova şi România este una specială

Relaţia dintre Republica Moldova şi România este una specială, suntem ''într-un spaţiu comun lingvistic, într-un spaţiu comun cultural, într-un spaţiu comun de valori'', a declarat joi prim-ministrul moldovean Pavel Filip.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.11.2018 - 12:58

"Mă bucur să mă aflu aici, la Bucureşti, la o nouă şedinţă comună a Guvernelor Republicii Moldova şi României. Cu acest prilej, doresc să felicit şi noii colegi care au venit în Guvernul României: să aveţi succes în acest mandat important. În faţa dumneavoastră este Guvernul de la Chişinău după ce a trecut peste reforma administraţiei publice centrale. Am devenit mai puţini, dar Guvernul, din punctul meu de vedere, este tot atât sau poate mult mai eficient decât a fost", a afirmat Pavel Filip, la începutul şedinţei comune a Guvernelor României şi Republicii Moldova.

Premierul moldovean s-a referit la relaţia cu România ca fiind una specială.

"Este adevărat, ţările noastre au relaţii istorice, cred că ar fi puţin să spunem că avem relaţii bune sau relaţii excelente, pentru că relaţia dintre Republica Moldova şi România depăşeşte această axă, noi suntem într-un spaţiu comun lingvistic, într-un spaţiu comun cultural, într-un spaţiu comun de valori, de aceea şi relaţia eu cred că e una specială. Vă mulţumesc pentru că am ocazia să mulţumesc încă o dată pentru ajutorul constant pe care l-am simţit din partea României. Îmi aduc aminte începutul mandatului, 2016, atunci când România ne-a întins o mână de ajutor, vorbesc despre creditul de 150 de milioane (de euro - n.r.), vorbesc despre începutul lui 2016, vorbesc despre toate celelalte, nu numai pe relaţia bilaterală. Este foarte important şi suportul pe care îl simţim din partea României pe platforma şi în drumul nostru european şi atât mai mult chiar şi la nivel internaţional, apreciem foarte mult şi vă suntem recunoscători pentru votul de la Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite", le-a transmis Filip membrilor Cabinetului de la Bucureşti.

Comentarii