12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechNou termen în dosarul Referendumul. Ce a declarat Liviu Dragnea la ÎCCJ

Nou termen în dosarul Referendumul. Ce a declarat Liviu Dragnea la ÎCCJ

UPDATE: Termenul de judecată a fost amânat pentru ora 12.00. 

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns, luni dimineața,  la Înalta Curte de Casație și Justiție unde se judecă un nou termen în dosarul Referendumului. Președintele PSD a cerut să facă unele precizări la dosar. 

La intrarea în instanță Dragnea a declarat că va face mai multe declarații când va ieși din tribunal. 

Citește și: Imunitatea lui Șova, testul promisiunilor lui Dragnea

Liviu Dragnea a fost condamnat pe 15 mai 2015 la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul Referendumul, în care a fost judecat alături de alte 74 de persoane pentru fraudele de la referendumul din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, însă decizia nu a fost definitivă. 

Secretar general al PSD la data referendumului pentru demiterea preşedintelui, Dragnea a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Cei care au executat ordinele lui Dragnea de încălcare a legii electorale au primit pedepse de până la trei ani de închisoare, tot cu suspendare, cu o perioadă de încercare de 5 ani, însă alți inculpați au fost achitați. De asemenea, listele electorale alterate de fraude au fost desființate. 

Citește și: Liviu Dragnea, CONDAMNAT la UN AN de închisoare cu suspendare, în dosarul Referendumul

În alte dosare de fraudare a referendumului din 2012 s-au dat sentințe de condamnare cu executare. Spre exemplu în cazul Liviu Bondoc, presedintele Sectiei de votare nr. 63 din Drobeta-Turnu Severin, care a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare, iar presedintele Sectiei de votare nr. 170 din Girla Mare (Mehedinti), Dumitru Mirea, a primit o pedeapsa similara, de doi ani si sase luni.

Cele mai citite

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă