Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Gorghiu, despre demisia lui Blaga: PNL pierde un stâlp al construcției sale

Copreședintele PNL Alina Gorghiu își exprimă regretul pentru situația "deloc confortabilă" în care se află Vasile Blaga și arată că, prin demisia acestuia, PNL pierde un "stâlp al construcției sale".

Share

Carla Popa 0 comentarii

Actualizat: 28.09.2016 - 16:26

Copreședintele PNL Alina Gorghiu își exprimă regretul pentru situația "deloc confortabilă" în care se află Vasile Blaga și arată că, prin demisia acestuia, PNL pierde un "stâlp al construcției sale".

"Regret situația deloc confortabilă în care se află colegul și prietenul nostru, domnul copreședinte Vasile Blaga, și am totală încredere în prezumția de nevinovăție", afirmă Gorghiu într-un comunicat transmis citat de Agerpres. Ea precizează că, așa cum a procedat în toate situațiile, nu va face niciun comentariu pe fond despre dosare și anchete, deoarece nu aceasta este menirea unui om politic și a unui lider de partid.

"În privința implicațiilor politice, Partidul Național Liberal pierde un stâlp al construcției sale, în urma acestei demisii. În același timp, demisia copreședintelui PNL este un exemplu de onoare și consecvență, care arată, încă o dată, diferența majoră dintre partidul nostru și toți ceilalți. Diferența este că, deși prezumția de nevinovăție este aceeași pentru toată lumea, doar câțiva au demnitate și respect față de partidele pe care le reprezintă și față de electorat", susține Gorghiu.

Ea mai afirmă că PNL demonstrează, încă o dată, că reforma nu este doar un discurs, ci și un mod de a face politică, de la ultimul înscris în partid până la liderii acestuia. "Vom merge în continuare pe acest drum, din dorința de a reprezenta o alternativă morală și de bună credință, în fața unor politicieni care sunt gata să-și sacrifice și țara, pentru a fugi de responsabilitățile legale", adaugă liderul PNL.

Alina Gorghiu subliniază că, în perioada următoare, PNL va lua toate deciziile necesare, în urma acestui eveniment "nedorit, prin consultare și cu încredere în forța fiecărui membru al partidului". "Partidul Național Liberal reprezintă o singură entitate, care nu își mai împarte demult membrii în funcție de fosta apartenență politică. Este un mare merit al copreședintelui PNL, alături de care am străbătut, în ultimii doi ani, de câteva ori, fiecare organizație din țară a partidului, pentru a transmite mesajul nostru comun de unitate și reformă", mai precizează ea.

Ea declară că PNL are datoria să câștige alegerile parlamentare. "Toate eforturile și gândurile noastre trebuie să se îndrepte acum spre alegerile din decembrie. PNL este, alături de președintele Klaus Iohannis și de prim-ministrul Dacian Cioloș, o forță care își dorește schimbarea în bine și până la capăt a României. Avem datoria să câștigăm aceste alegeri, nu doar pentru că este un obiectiv normal de partid, ci, în primul rând, pentru a nu lăsa România pe mâna unui cartel politic, care urmărește doar obiective revanșarde și retrograde", transmite liderul PNL.

Vasile Blaga a demisionat miercuri din funcția de copreședinte al Partidului Național Liberal și coordonator al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. Decizia acestuia a venit după ce procurorii anticorupție au anunțat că este urmărit penal pentru trafic de influență, fapte care ar fi fost săvârșite în perioada în care a deținut funcția de secretar general al unui partid aflat la guvernare.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...