Preşedintele PSD Victor Ponta regretă situația în care se află primarul Constanței Radu Mazăre, care a declarat că va demisiona din toate funcțiile politice deținute, informează Mediafax.
Citește și: Radu Mazăre a demisionat din toate funcțiile din PSD
„Sincer, îmi pare rău de ce i se tot întâmplă. Are şi el dreptate, dar asta e, trebuie să mergem mai departe”, a spus Ponta.
Referitor la remarca lui Mazăre că oricum ar fi fost dat afară din funcţia de preşedinte al PSD Constanţa în urma modificărilor care vor fi aduse statutului partidului, Ponta a cerut ca lucrurie să nu fie amestecate.
„Nu, asta-i o altă discuţie, nu încurcaţi lucrurile. Repet, chiar îmi pare rău de ce i se întâmplă şi chiar n-am avut niciodată nicio chestiune publică. Dacă vreodată am avut ceva de reproşat, o fac în privat. Dar cred, într-adevăr, că stilul ăsta, în care nu poţi sta nici la primărie, nici nicăieri, toată ziua apare o altă problemă, chiar îl înţeleg”, a conchis Ponta.
Primarul Constanței, Radu Mazăre, a anunțat, joi seară, că a demisionat din funcția de președinte al PSD Constanța, pe care o ocupa din anul 2003, precizând însă că rămâne în continuare membru al partidului.
“Deocamdată, nu am demisionat din funcția de primar, foarte curând însă o voi face”, a declarat Radu Mazăre corespondentului MEDIAFAX.
Mazăre ocupa funcția de președinte al PSD Constanța din anul 2003, când a și intrat în rândurile social-democraților. Radu Mazăre este primar al municipiului Constanța din anul 2000.
Radu Mazăre declarase, la întoarcerea acasă de la București că intenționează să renunțe și la primărie, și la politică în scurt timp.
“Aș vrea să-mi dau demisia și vreau să fac lucrul ăsta curând. Nu mă întreba ce înseamnă curând, dacă într-o zi, două, dar e o chestiune, cred eu, de săptămâni, de luni. Același lucru vreau să-l fac și de la partid. Păi ce să ajung eu să mă pună ăia de la București să mă dea afară că mă anchetează un procuror? Păi uite cum m-a anchetat procurorul, m-a și băgat la beci de două ori, după care am venit să vorbesc cu voi. Ăsta e motiv să mă dea afară din partid? Eu știu că cu toții suntem nevinovați până la o hotărâre definitivă. Dar să rămână domnii cu regulile astea, ei cu partidul lor, și eu să rămân cu viața mea. Am și eu dreptul la viața mea”, a declarat Radu Mazăre.
El a mai spus că nu mai vrea să participe nici la carnavalul din Mamaia din această vară.
“90 la sută nu mai particip. Dacă nu mai particip eu, cum va arăta carnavalul nu am de unde să știu. Am obosit și mi-e lehamite să mă duc la Primărie, mi-e lehamite să spun și să inițiez ceva pentru că urmează să dau cu subsemnatul și sunt și eu un om, am dreptul meu după 15 ani. Cred că am tras destul la căruța asta, poate vreau să stau și eu la plajă, nu să fac repetiții pentru carnaval câte cinci zile și după aia să mă controleze procurorii că de ce l-am făcut”, a explicat Mazăre.
Primarul municipiului Constanţa a fost reţinut, luni, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru trei fapte de luare de mită, abuz în serviciu şi două fapte de conflict de interese.
Potrivit anchetatorilor, în perioada 2006 – 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Strutinsky, a solicitat şi primit circa două milioane de euro de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare construirii unor mall-uri în Constanţa. Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de către reprezentanţii societăţii respective cu o firmă controlată de Mazăre, atât direct, cât şi prin intermediul lui Strutinsky, potrivit procurorilor.
Mazăre mai este acuzat că, în perioada 2008 – 2014, tot cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la o societate comercială peste şapte milioane de euro pentru că a asigurat acesteia câştigarea unei licitaţii organizate de Primăria Constanţa pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a oraşului. În acelaşi timp, între firma respectivă şi primărie a fost încheiat un contract având ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioadă de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 de lei (335 milioane de euro).
Şi în acest caz, notează procurorii, mita a fost primită prin intermediul unor contracte de publicitate fictive încheiate între societatea respectivă şi aceeaşi firmă controlată de cei doi inculpaţi.