UPDATE: Comisiile parlamentare pentru cultură audiază marți, de la ora 19,00, candidaţii pentru funcţiile de director general interimar la Societăţile Române de Televiziune şi Radiodifuziune, urmând ca aceştia să fie supuşi votului plenul Parlamentului la ora 19,30, au decis Birourile permanente reunite.
S-au înregistrat 142 de voturi pentru şi 239 de voturi împotrivă la Raportul pe 2019, 144 de voturi pentru, 242 împotrivă şi o abţinere la cel pe anul 2018 şi 141 de voturi pentru, 247 împotrivă şi două abţineri la raportul pe 2017.
Pentru SRR, s-au înregistrat 168 pentru, 237 contra, 0 abţineri, 1 nu a votat – raport pe anul 2017, raport SRR pe anul 2018 – 174 pentru, 242 contra, 0 abţineri, 0 „nu votez”, iar pentru anul 2017 – 158 pentru, 243 contra, 0 abţineri, 0 „nu votez”.
Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a precizat că respingerea rapoartelor atrage demiterea de drept a Consiliului de administraţie al televiziunii publice. „Ca urmare, Consiliul de administraţie al televiziunii publice a fost demis. (…) Parlamentul numeşte un preşedinte interimar cu un mandat bine definit pe o perioadă de 6 luni”, a spus Dragu.
Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a propus suplimentarea ordinii de zi pentru propunerile pentru funcţia de preşedinte interimar al Televiziunii publice, ținând cont că nu se putea cere acest punct de la început pentru că nu se putea anticipa că Parlamentul va respinge rapoartele.
Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a atras atenţia că Birourile permanente reunite trebuie să sesizeze cele două comisii de cultură pentru a audia persoanele care vor candida la această funcţie.
Gabriel Andronache a precizat că, după discutarea şi a rapoartelor de activitate ale Societăţii de Radiodifuziune, se vor întruni Birourile permanente pentru această procedură. În 8 aprilie, comisiile parlamentare de cultură au dat un aviz de respingere pentru aceste rapoarte.
Potrivit unor informații ale G4Media, propunerea PNL pentru șefia interimară a TVR este Ramona Săseanu.
Jurnalista a realizat în urmă cu câțiva ani un interviu cu o vrăjitoare, materialul fiind difuzat de TVR3. În 2015, Săseanu i-a luat un interviu Vrăjitoarei Elena, care se recomanda drept „vrăjitoare, tămăduitoare sau clarvăzătoare”, iar ulterior a fost cercetată de poliție pentru înșelăciune.
Dialogul a durat circa 12 minute. Vrăjitoarea s-a lăudat prin felul cum îi ajuta pe oameni să se vindece de boli. Jurnalista nu i-a pus, însă, nicio întrebare despre cum ar putea să îi vindice pe oameni, a remarcat Libertatea.ro