Parlamentarii USR vor demisiona marți

Parlamentarii USR își vor da marți demisia din Parlament pentru a nu încasa pensii speciale, a anunțat liderul partidului, Dan Barna.

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

Actualizat: 23.11.2020 - 21:32

USR are 38 de parlamentari: 25 de deputați și 13 senatori.

„Mâine dimineață deputații și senatorii USR își vor depune demisia din Parlament pentru a nu face parte dintre cei care vor primi pensie specială. Pensia specială este o sfidare la adresa oamenilor cinstiți din această țară. Să reprezinți voința populară este o onoare, nu o corvoadă. Pe agenda Parlamentului este deja de patru ani un proiect de lege al USR care urmărește eliminarea acestor pensii. Patru ani de zile în care niciodată nu s-a găsit o majoritate care să facă acest lucru. Niciodată. Dar, pentru că am promis oamenilor că nu vom beneficia de ele, ne vom depune demisiile înainte de finalul acestui mandat. USR PLUS va face din eliminarea pensiilor speciale condiție esențială pentru participarea la orice coaliție de guvernare”, a scris Dan Barna pe Facebook.

USR a încercat să elimine pensiile speciale printr-un proiect de lege, însă proiectul lor nu a fost adoptat. Propunerea de impozitare a pensiilor speciale se află pe masa Curții Constituționale care trebuie să se pronunțe în data de 6 decembrie.

Comentarii