Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Președintele Academiei Române (stânga) și ambasadorul Klemm (Foto: Mihai Diac)

Până în toamnă, Klemm rămâne ambasador în România

Diplomatul american de origine română Adrian Zuckerman, propus de președintele Trump pentru postul de ambasador la București, nu a primit un aviz pozitiv din partea Comisiei de politică externă a Senatului SUA.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.08.2019 - 20:28

Până la clarificarea situației lui Adrian Zuckerman, actualul ambasador al SUA la București, Hans Klemm, va rămâne la post în România, cel puțin încă o lună.

“Pentru domnii Zuckerman și Manchester (un alt diplomat american propus a fi promovat ca ambasador - n.n.) avem o cerere în curs cu privire la câteva acuzații de hărțuire sexuală și un mediu de lucru ostil, așa că sunt recunoscător că președintele Comisiei de politică externă a fost de acord cu retragerea acestor propuneri până când Casa Albă va răspunde cererii mele de verificări suplimentare din partea Securității Diplomatice. Dacă voi primi răspunsul la această cerere de verificări suplimentare, cele două propuneri pot fi discutate la ședința de la începutul lunii septembrie”, a anunțat senatorul democrat Bob Menendez, membru al Comisiei de politică externă.

Hans Klemm, diplomat de carieră, a fost numit ambasador la București în timpul mandatului fostului președinte Barack Obama.

Comentarii