Întâlnire Ludovic Orban cu Viorica Dăncilă, FOTO: Facebook

Orban spune ce o recomandă pe Dăncilă pentru noul post: Vocea și talentul

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat marți că nu este implicat în „politica de cadre” a Băncii Naționale a României.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

18.05.2021 - 21:15

Întrebat marți la Parlament ce crede că o recomandă pe Viorica Dăncilă la BNR, liderul liberal a spus zâmbind: „Vocea și talentul”.

El a precizat că nu vrea să comenteze „politica de cadre” a Băncii Naționale.

„Eu pot să vă spun că am avut o colaborare foarte bună cu BNR pe durata pandemiei, că BNR a susținut demersurile Guvernului, ne-am coordonat politicile, fiecare în domeniul de activitate, și că literalmente colaborarea cu BNR a fost benefică pentru economia românească. În ce privește politica de personal, nu sunt implicat, este decizia conducerii BNR”, a spus Orban.

„Dna Dăncilă nu va fi consilier al guvernatorului BNR. În același timp, vor fi cinci birouri specializate pe direcția trecerii României la euro. Aceste cinci birouri nu vor fi la cabinetul guvernattorului, ci va fi un grup de birouri care va funcționa în BNR și care vor completa comitetul de trecere la euro, care funcționează de 12 ani”, a spus, marți, la Digi 24 Adrian Vasilescu, consilier de strategii al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

El a precizat că Viorica Dăncilă va fi remunerată pentru activitatea de la BNR.

Comentarii