Orban: Nu va exista un lockdown după 6 decembrie. E o minciună gogonată!

Premierul Ludovic Orban a declarat că nu va exista un „lockdown” după 6 decembrie și că economia României nu permite așa ceva.

Ioana Oancea 0 comentarii

Actualizat: 29.11.2020 - 21:12

Orban a mai spus că România TV că acesta este un zvon lansat de adversarii politici, pe care l-a catalogat drept „minciună gogonată”.

„Deja cumulat pe 7 zile, avem un trend clar de scădere cu peste 5 mii de cazuri. Măsura carantinării a fost foarte bună. Descreșterea se accentuează pe măsură ce se respectă regulile. Toate măsurile cumulate au dus la aceste reyultate. Au fost prognoze că vom avea 50 de mii de infectați, eu le-am spus că dacă oamenii respectă regulile, ajungem la descreșteri. Economia nu ne permite un lockdown total, oamenii trebuie să îşi desfăşoare viaţa profesională cât mai aproape de normalitate”, a explicat Orban.

 În plus, șeful guvernului a mai spus că măsura amendării celor care nu poată masca nu are legătură cu gradul de conformitate al măștilor, după ce mai multe produse au fost scoase de pe piață.

„Toate măștile neconforme au fost scoase de pe piață după controlul ANPC. Vameșul nu desface neapărat masca, el nu stabilește calitatea. El verifică doar produsul care e în acte. Adversarii noștri au lansat un zvon că după 6 decembrie va fi lockdown, vreau să spun că e o minciună gogonată! Noi am luată măsuri drastice de restricție. Am mutat învățământul pe online, am închis piețele, au decis carantinarea, iar rezultatele se văd. În săptămâna asta a fost un trend de scădere”, a spus premierul.

El a reamintit că autoritățile au permis inclusiv purtarea măștilor de bumbac.

Noi am permis şi folosirea unor măşti de bumbac. Amenda vine când nu se poartă masca şi nu are nicio legătură cu neconformitatea măştilor.

Comentarii