Orban: „Niciun leu împrumutat de Guvern nu a fost împrumutat degeaba”

Premierul Ludovic Orban susține că banii împrumutați sunt folosiţi la susţinerea investiţiilor, la cofinanţarea proiectelor cu finanţare europeană, la plata şomajului tehnic, la readucerea în activitate a angajaţilor la companiile lor după ieşirea din şomajul tehnic.

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

Actualizat: 12.11.2020 - 23:25

Orban a spus că alocaţiile pentru copii urmează a crește din nou cu câte 20%, iar a doua creştere urmează de la 1 ianuarie.

"Am spus: dublăm alocaţiile, dar ţinând cont de situaţia economică şi de încasările reale pe care le previzionăm la bugetul de stat, adică o facem în cinci trepte, cu câte 20%, creşterea şi am şi făcut deja prima creştere şi a doua creştere urmează de la 1 ianuarie. Nu poţi să generezi cheltuieli fără să ai venituri", a spus Orban la Realitatea Plus.

Întrebat ce părere are despre motivarea Curţii Constituţionale potrivit căreia această cheltuială bugetară constând în majorarea alocaţiilor are stabilită sursa de finanţare, şi anume, contul din care se plătesc alocaţiile pentru copii, Orban a răspuns: "Cum poţi să spui aşa ceva într-o motivare? Pentru orice cheltuială, când se votează o lege, trebuie să fie prevăzută sursa de bani. Ei trebuiau să spună din bugetul de stat luăm bani de la investiţii şi punem la alocaţii sau luăm bani de la cofinanţarea proiectelor cu finanţare europeană şi dăm bani să creştem alocaţiile şi nu mai absorbim fonduri europene, că nu avem nevoie de ele. Nu poţi să îţi baţi joc. Dar ce să vorbim, că e o iresponsabilitate la nivelul parlamentarilor PSD şi al multor altor parlamentari care parcă au înnebunit, au dat pe bandă rulantă sporuri, au generalizat sporul de condiţii deosebite, au vrut să dea şase salarii la angajare, trei salarii la căsătorie, încă trei salarii în plus la pensie, a fost un izvor nesecat de populisme care riscă să pună România în genunchi", a spus prim-ministrul, într-o emisiune TV.

Comentarii