Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Inquam photos

Orban, întrebat dacă avem stocuri de măşti: Va trebui să cumpărăm de la producători externi

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că, până în 15 mai, trebuie realizate stocuri importante de măşti chirurgicale, având în vedere obligativitatea purtării acestora în spaţiile închise.

Catinca Giosanu 0 comentarii

23.04.2020 - 11:23

”Preocuparea noastră a fost să susţinem poducători români care să producă astfel de măşti”, a spus Orban, afirmând că va creşte foarte mult consumul zilnic al acestora. În plus, premierul a anunţat că preţul măştilor ar putea fi plafonat.

Ludovic Orban a fost întrebat, joi, dacă România este pregătită cu stocuri de măşti, având în vedere că purtarea acestora devine obligatorie din 15 mai şi a spus. ”Cu siguranţă am discutat această chstiune de aproximativ o săptămână. Purtarea măştii în spaţii închise este foarte utilă pentru că reduce posibilitatea de infectare.  Preocuparea noastră a fost să sunţinem poucători români care să producă astfel de măşti. Avem utilaje noi care au o capacitate să producă o cantitate însemnată . Vom încerca să asigurăm capaciatea deplină”.

Ludovic Orban a afirmat că se va gândi o formulă de distribuire a măştilor către persoanele care nu au venituri şi nu le pot cumpăra. 

”Eu sper să creştem această capacitate. Va trebui ca până în 15 mai să producem cantităţi semnificative şi să cumpărăm de la producători externi”, a mai declarat Premierul, anunţând că Unifarm are peste 4 milioane de măşti chirurgicale, iar stocul de măşti FFP 2 şi FFP 3 este de ordinul milioanelor.

Orban a mai spus că ”obigativitatea de a purta măşti va face un consum mare” care va trebui asigurat.

Întrebat dacă se ia în calcul plafonarea preţului la măşti, Orban a spus: ”Ne gândim şi la acest lucru”. 

Întreat când s-ar putea lua decizia, Orban a spus: ”Istoria economică, pentru cine a citit-o, spune că, atunci când s-au luat astfel de măsuri, dacă intervenţia pe piaţă a generat un preţ administrativ care nu are nicio legătură cu raportul ofertă-cerere s-a produs penurie, generarea de reţele de vânzare la negru care au lipsit mare majoritate a oamenilor aceste produse. Cred că trebuie să asigurăm o ofertă la nivelul cereriişi acesta este obiectivul pe carel avem: să producem în România cât mai mult i să ruşim să importăm ce nu putem produce”. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că după 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măşti de protecţie în spaţiile publice închise şi în transportul în comun, măsură valabilă până anul viitor.

Citește totul despre:

#lazi

Comentarii