Orban despre votarea bugetului Capitalei: Este bine că s-a votat

Preşedintele PNL şi al Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a apreciat că este bine până la urmă că s-a votat bugetul municipiului Bucureşti şi toate obiectivele importante au în momentul de faţă şansa de a fi realizate, după ce inițial proiectul a picat la vot.

Share

Romania libera 0 comentarii

09.05.2021 - 19:39

„Noi am susţinut proiectul de buget care a fost iniţiat de primarul general Nicuşor Dan, care, din punctul meu de vedere, era mai mult decât forma la care s-a convenit acum. Dar totul e bine când se termină cu bine, până la urmă ne-am înţeles. În execuţia bugetară se va vedea că pot să fie necesităţi de rectificare bugetară şi oricând Consiliul General şi primarul general vor considera necesară o rectificare bugetară, va putea să facă această rectificare bugetară. Dar, este bine până la urmă că avem un buget la Capitală şi practic toate obiectivele importante care primarul general urmăreşte să le pună în practică au în momentul de faţă şansa de a fi realizate", a declarat Orban.

Proiectul privind bugetul Bucureştiului pe acest an a fost adoptat, vineri, de Consiliul General al Capitalei, cu 34 de voturi „pentru", cinci „împotrivă" şi 15 abţineri.

În urma unor negocieri, primarul Nicușor Dan și consilierii liberali au reușit să convingă USR PLUS să voteze proiectul. Aceștia din urmă au refuzat să voteze inițial proiectul propus acuzând supradimensionarea bugetului. Viceprimarul USR PLUS Horia Tomescu a afirmat, vineri, că varianta rezultată în urma discuţiilor din ultima săptămână dintre reprezentanţii formaţiunii sale şi cei ai PNL este „cu 1 miliard mai aproape de realitate". Bugetul a fost estimat la 5,8 miliarde de lei, după ce varianta inițială prevedea aproape 7 miliarde.

Comentarii