Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Orban, despre execuţia bugetară: Se prefigurează dezastrul

Ludovic Orban, a declarat joi, la Piteşti, că "se prefigurează dezastrul bugetar pentru actuala guvernare", el afirmând că ar putea exista probleme cu capacitatea de a plăti la timp pensiile dacă încasările statului se vor menţine în continuare pe aceeaşi tendinţă.

Share

Rl online 0 comentarii

03.05.2019 - 16:21

"Se prefigurează dezastrul bugetar pentru actuala guvernare. Datele din execuţia bugetară arată cu precizie o creştere a deficitului bugetar faţă de anul trecut, iar lucrul cel mai grav este că bugetul de pensii, bugetul de sănătate, înregistrează deficite foarte importante. Bugetul de pensii înregistrează deficit 4 miliarde, deşi legea bugetului asigurărilor sociale de stat bugetul a fost prevăzut ca având excedent pe anul 2019, iată că legea bugetului asigurărilor sociale de stat a fost o minciună aşa cum am semnalat şi că de fapt există un deficit pe primele trei luni, un deficit de 1,4 miliarde, care dacă se va menţine şi după următoarele luni va pune în pericol capacitatea statului român de asigura plata la timp a pensiilor părinţilor şi bunicilor noştri", a declarat Orban, citează Agerpres.

Preşedintele PNL a mai precizat că există un deficit şi la fondul sănătate.

"De asemenea, există deficit şi la fondul de sănătate, deficit de 1 miliard, iar acest deficit mai arată cu precizie că din cauza cheltuielilor nesăbuite care au fost provocate de actuala guvernare, sănătatea fiecărui român este pusă în pericol. (...) Acest deficit care arată o creştere a cheltuielilor fără nicio îmbunătăţire a calităţii serviciilor medicale. Avertizez asupra proiectului de act normativ prevăzut de Guvern care vrea să introducă coplata, adică să îi oblige pe români să plătească în spital direct, şi către medicii de familie, către medicii specialişti din policlinici şi ambulatorii. Asta face PSD-ul, subfinanţează medicina preventivă, subfinanţează medicii de familie, subfinanţează activitatea policlinicilor şi a medicilor specialişti din ambulatorii, iar acum vrea să pună în spinarea fiecărui cetăţean român faptul că nu finanţează aceste activităţi medicale fundamentale şi cu toate acestea înregistrează un deficit la sănătate", a mai spus Orban.

Comentarii