15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăOrban, despre alegerea preşedinţilor de Consilii judeţene prin vot direct: "Neconstituţională''

Orban, despre alegerea preşedinţilor de Consilii judeţene prin vot direct: “Neconstituţională”

,,La o săptămână după ce românii, în cadrul referendumului, au hotărât clar că nu mai vor ordonanţe de urgenţă pe Justiţie şi că vor un control constituţional al ordonanţelor de urgenţă care să fie declanşat şi de alte instituţii în afara Avocatului Poporului, Guvernul (…) emite o ordonanţă de urgenţă prin care vrea eternizarea baronilor PSD, (…) modificând modul de alegere şi anume alegerea lor directă”, a declarat Orban.

Potrivit liderului PNL, decizia este ,,nerușinată” și contravine ,,voinței românilor”.

“Această decizie neruşinată, complet neconstituţională, contravine voinţei românilor. (…) Ne vom adresa Avocatului Poporului”, a declarat Orban.

Guvernul a adoptat astăzi o ordonanță de urgență prin care modifică modul de alegere a președinților de consilii județene. 

,,Am adoptat OUG care este foarte bine venita. Una dintre lectiile pe care trebuie sa le invatam cu totii este ca votul este esenta democratiei si atata timp cat oamenii au posibilitatea sa isi aleaga direct reprezentantii trebuie sa facem si noi acelasi lucru.

Pana acum, daca primarul era ales prin vot uninominal, presedintele de CJ era ales ca urmare a votului consilierilor judeteni. Ma bucur ca Guvernul a adoptat aceasta masura, sa aducem cetateanul aproape de actul decizional. Una dintre cele mai importante si reprezentative functii la nivelul judetului trebuie sa fie aleasa direct, uninominal, prin vot secret de toti cetatenii”, a spus vicepremierul Daniel Suciu.

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă