Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mihai Chirica (Foto: Facebook)

“O scrisoare pierdută” la Iași. Cine este candidatul PNL

Mihai Chirica, actualul primar de la Iași, produce tensiuni în interiorul PNL și îl pune într-o poziție delicată chiar pe președintele Klaus Iohannis.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

23.02.2020 - 13:13

Scandalul legat de Mihai Chirica, fost vicepreședinte al PSD, a izbucnit după ce, la București, s-a anunțat că Chirica va fi primit, foarte curând, în PNL.

În spatele acestei decizii a conducerii centrale a PNL ar sta un sondaj de opinie care atestă că Mihai Chirica va câștiga detașat un nou mandat de primar al Municipiului Iași, fie ca independent, fie ca membru al unui partid, iar conducerea PNL vrea ca Iașiul să aibă un primar liberal.

Mihai Chirica a fost membru PSD, acum este independent și ar urma să fie primit în filiala PNL Iași.

Dar filiala locală PNL îl respinge pe Chirica, iar acest mesaj a fost transmis, ieri, chiar de prim-vicepreședintele PNL Iași, Alexandru Muraru. Punctul lui de vedere este cu atât mai important cu cât Alexandru Muraru este fratele lui Andrei Muraru – unul dintre consilierii președintelui Iohannis.
 
“Ca Prim-vicepreședinte PNL Iași, cred că eventuala primire în PNL a primarului Chirica este o eroare politică majoră. Nicio înțelegere politică și niciun sondaj nu mă vor putea convinge că actualul primar al Iașului este eficient. Lucrând de peste 15 ani în administrația orașului, ca director tehnic, viceprimar (PSD), și primar de 5 ani (inițial interimar și apoi ales PSD), Mihai Chirica a eșuat în a contribui cu adevărat la dezvoltarea orașului și la transformarea acestuia într-o metropolă europeană, comparabilă măcar cu cele din vestul țării. Iașul este un oraș ignorat de către primarul său, cu o administrație majoritar PSD întreținută și alimentată de Chirica, teleormanizată”, a subliniat Alexandru Muraru într-un mesaj postat pe Facebook.

Mihai Chirica, pe de altă parte, sugerează că are protecție înaltă, mergând până la nivelul șefului statului: “Parteneriatul meu, vizibil, cu președintele Iohannis s-a făcut pe față, nu pe spate”, a anunțat primarul de la Iași.

Declarația lui Chirica este însă contrazisă de Alexandru Muraru.

“Asocierea de numele președintelui Iohannis, de care a făcut uz Mihai Chirica în ultima vreme, este un neadevăr de mari proporții. Acesta a avut scopul de a proiecta o așa zisă susținere de care s-ar bucura actualul primar din partea președintelui României. Este complet fals. Nu a existat nicio invitație, nici directă și nici indirectă, a președintelui Iohannis adresată lui Mihai Chirica de a adera la PNL, nu a existat nicio corespondență, nici directă și nici indirectă, nici întâlniri secrete pe această temă. Faptul că Mihai Chirica folosește abuziv numele președintelui Iohannis în eventuala sa venire în PNL, demonstrează o mare impostură dar și disperarea cu care a căutat fără succes, vreme de doi ani, ușa de intrare în PNL”, susține prim-vicepreședintele filialei PNL Iași.

Comentarii

loading...