9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăNicușor Dan anunță un audit la Primăria Capitalei

Nicușor Dan anunță un audit la Primăria Capitalei

Întrebat dacă ar putea exista persoane din rândul administraţiei precedente care să ajungă la închisoare, Nicuşor Dan a replicat: “Aş paria pe asta”.

“Foarte repede o să aflaţi situaţia financiară a primăriei. Primăria Generală, care trebuie să dea o subvenţie şi pe care nu a dat-o şi lipsesc 800 de milioane de lei – toată această situaţie financiară a primăriei şi a instituţiilor din subordine o să o aveţi într-o săptămână, pentru că şi eu vreau să o am într-o săptămână, ca să nu intrăm în incapacitate de plată”, a spus el, la B1 TV.

Nicuşor Dan a subliniat că va fi realizat şi un audit de către o companie specializată, în urma unui vot în acest sens în Consiliul General şi a unei proceduri de achiziţii, demers care ar putea dura 4-6 luni. A arătat că vor fi analizate afacerile de corupţie despre care a vorbit în timpul campaniei electorale, dar a menţionat că mandatul său va consta în primul rând în rezolvarea marilor probleme ale oraşului.

,,Trebuie să fie un vot în Consiliul General, după aceea trebuie să fie o procedură de achiziții, deci probabil în patru, cinci, șase luni (n.r. – rezultatele auditului). În orice caz, foarte repede, a Primăriei și a instituțiilor din subordine, asta o să o aveți într-o săptămână pentru că și eu vreau să o am într-o săptămână, pentru ca să nu intrăm în incapacitate de plată”, a spus Dan.

El a adăugat că de-a lungul timpului i-au fost aduse la cunoştinţă diverse situaţii, precum concursuri trucate sau oameni angajaţi fără diplome, aspecte despre care spune că vor fi verificate.

“Un segment important din Primăria Capitalei este corpul de control al primarului. De-a lungul timpului mi-au fost aduse la cunoştinţă concursuri trucate, oameni angajaţi fără diplome. Toate lucrurile acestea vor fi verificate şi în măsura în care ele sunt penale, vor fi direcţionate către organele competente. În plus, am vorbit de nişte mari afaceri de corupţie: de Parcul Verdi, de Cinema Lumina, de achiziţia tramvaielor. Promit că ne vom uita cu mare atenţie”, a mai spus el.

Dan a spus și că una dintre primele măsuri pe care intenţionează să le ia va fi demiterea şefului Direcţiei Juridice.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă